Osvežujoča poletna jed, ki združuje hrustljavo zapečene bučke z bogatim zeliščnim nadevom in pestom. Polnjene bučke so odlične za kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 2 veliki ali 3 srednje bučke, prerezane po dolgem
  • 1 veliko jajce, stepeno
  • 1 skodelica natrganega, hrustljavega kruha (zdrobljenega)
  • ⅔ skodelice naribanega parmezana
  • ½ stroka česna, drobno sesekljanega
  • ½ skodelice češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine
  • 2 žlički naribane limonine lupinice
  • 2 žlici svežih listov timijana
  • ¼ skodelice pinjol
  • ¼ žličke morske soli + ščepec za posip
  • Ekstra deviško oljčno olje za pokapljanje
  • Sveže mlet črni poper
  • Pesto po izbiri za serviranje

Izjemen recept za polnjene bučke

Postopek

  1. Pečico segrejte na 240 °C in pripravite pekač, obložen s papirjem za peko.
  2. Z majhno žlico izdolbite notranjost bučk, vendar pustite robove debele približno 6–7 mm. Položite jih na pekač, s prerezano stranjo navzgor.
  3. Izdolbeno meso bučk dajte v cedilo in rahlo iztisnite odvečno tekočino. Potrebovali boste približno 1 skodelico iztisnjenega mesa. Po potrebi grobe dele sesekljajte.
  4. V večji skledi zmešajte bučkino meso, jajce, krušne drobtine, parmezan, česen, paradižnike, limonino lupinico, timijan, pinjole in sol. Dobro premešajte, po želji kar z rokami.
  5. Bučke na pekaču rahlo pokapajte z oljčnim oljem, začinite s soljo in poprom, nato jih nadevajte s pripravljenim nadevom.
  6. Pecite 16–18 minut oz. dokler nadev ne postane čvrst, zlato rjav in hrustljav.
  7. Postrezite tople, obogatene z žlico pesta po vrhu.

PRIPRAVITE TUDI: 10 odličnih receptov, s katerimi boste porabili bučke in uživali v jedi

Nasvet: Če za ta recept uporabite 3 srednje velike bučke, bo kot priloga za 6 oseb. Če za ta recept uporabite 2 veliki bučki, bo kot glavna jed za 4 osebe.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek8 nasvetov za lažje likanje, da se boste opravila naslednjič lotili z nasmeškom
Naslednji članekSo bananini olupki na vrtu res koristni, ali so samo še en trik, ki ne deluje?