Jabolk je letos v izobilju in nekatera je potrebno čimprej porabiti. Naredite lahko pito, štrudelj, pečena jabolka in še kaj, a tudi ta sladica je izjemno okusna in ne bo vam žal, če jo boste pripravili.
Sestavine
- 4 jabolka
- 70 g sladkorja
- 120 g moke
- 3 žlice ruma
- 0,5 žličke pecilnega praška
- Ščepec soli
- 2 jajci
- 150 ml sončničnega olja (za cvrtje)
- 100 ml piva
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička cimeta
Postopek
- Jabolka olupite, odstranite sredico in jih narežite na približno 1 cm debele rezine.
- Jabolčne rezine potresite z malo cimeta, sladkorja in pokapljajte z rumom. Pustite jih stati pol ure, občasno jih zalijte s sokom, ki ga izločijo.
- V ločeni skledi zmešajte moko s pecilnim praškom in ščepcem soli.
- Dodajte rumenjake, olje in postopoma prilivajte pivo, medtem ko mešate, da dobite gladko zmes.
- Beljake stepite v trd sneg in jih nežno vmešajte v pripravljeno testo.
- Jabolčne rezine eno za drugo pomočite v testo in jih ocvrite v vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave.
- Ocvrite rezine odcedite na papirnati brisači.
- Še vroče posujte s sladkorjem v prahu in cimetom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira