Jogurtovo pecivo s sadjem je ena tistih sladic, ki vedno navduši. Je preprosto, hitro pripravljeno in neverjetno sočno. Njegova prednost je tudi ta, da lahko uporabimo tisto, kar imamo pri roki – sveže sezonsko sadje ali sadje iz kompota.
Sestavine
- 1 lonček navadnega jogurta (150–180 g)
- 2 lončka moke
- 2 jajci
- 1 lonček sladkorja
- 1 lonček olja (ali polovico, če želimo lažjo različico)
- 1 vanilin sladkor
- 1 pecilni prašek
- nekaj kapljic ruma (neobvezno)
- sveže sadje ali sadje iz konzerve
PREBERITE TUDI: Recept za sočno pecivo z orehi, ki bi mu lahko rekli tudi lažna baklava
Postopek priprave
- Najprej penasto stepemo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Dodamo jogurt, olje, moko, ki smo jo prej zmešali s pecilnim praškom, ter na koncu po želji nekaj kapljic ruma.
- Maso vlijemo v naoljen in z drobtinami posut pekač.
- Po vrhu enakomerno razporedimo na manjše koščke narezano sadje – lahko so to jagode, breskve, marelice, hruške ali ananas.
- Če uporabljamo sadje iz kompota, ga dobro odcedimo.
- Pečemo v ogreti pečici na 180 °C približno 35–40 minut, dokler pecivo lepo ne porjavi.
- Ko se ohladi, ga narežemo na kocke in postrežemo.
Namig
Za še bolj osvežujoč okus lahko pecivo po ohlajanju posujemo s sladkorjem v prahu ali pa ga prelijemo s čokoladnim prelivom.
Recept: Skutino pecivo za požrešne sosede, slastno in enostavno za pripravo
Zadnji prispevki
- Kako pravilno očistiti cvrtnik na vroč zrak, da bo deloval kot nov
- Kruhova rolada: najboljša uporaba starega kruha in popolna priloga k omakam
- 5 preprostih idej za doma narejen adventni venček
- Najboljši borovničevi cheesecake brez peke: sladica, ki vedno očara
- Kako limonina lupinica spremeni okus – in zakaj jo morate začeti uporabljati že danes
- Domači polžki z rozinami – mehki, rahli in sladki kot iz pravljice.
















































