Mnogi izmed nas radi začnemo dan s skodelico kave, in čeprav je nekoč veljala za škodljivo, vse več raziskav in strokovnjakov za zdravje črevesja podpira idejo, da ima kava lahko koristi za prebavni trakt.
Polifenoli v kavi lahko nahranijo koristne črevesne bakterije, spodbujajo njihovo rast in aktivnost. Prav tako lahko pomagajo omejiti rast ‘slabih’ bakterij.
Te koristi “pomnožimo” tako, da skodelici kave dodamo čajno žličko kakava v prahu.
Kava je bogata z antioksidanti in drugimi spojinami, ki so povezane z zmanjševanjem vnetij v telesu in nas ščitijo pred različnimi boleznimi. Antioksidanti v kavi nas ščitijo pred antioksidativnim stresom. Tako kot kava ima kakav v prahu visoko vsebnost polifenolov. Ko kombinirate oboje, dobite veliko močnejše antioksidante.
Oksidativni stres in neuravnotežena črevesna flora sta ključna dejavnika pri boleznih prebavil, kot je vnetna črevesna bolezen, ki povzroča vnetje delov prebavnega trakta, kar povzroča simptome, kot so driska, bolečine v trebuhu, krvavo blato, izguba teže in utrujenost, glede na Center za nadzor in preprečevanje bolezni.



















































