Prednosti tradicionalnih čistil za pečice so moč in hitrost. Toda za mnoge od nas pomanjkljivosti odtehtajo dobro, zlasti jedke kemikalije in jedki hlapi, ki jih lahko povzroči tovrstno čiščenje pečice. No, kako potem očistite pečico?
Preprost, bolj naraven način čiščenja pečice je, da vanjo postavite lonec ali skledo, varno za pečico, napolnjeno z vodo. Nastavite pečico na 250 stopinj za 20 do 60 minut, da sprostite umazanijo in mast s paro. Ko se pečica ohladi, obrišite kondenzat in maščoba bo prišla z njo. Če trdovratne lise ostajajo, očistite s pasto iz sode bikarbone in limone ali kisa.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira