Zaradi svoje penaste in kremaste strukture ter nežnih, sadno-sladkih okusov je ta sladica idealna izbira za pomladne in poletne dni, še posebej pa bo navdušila tiste, ki prisegajo na kremne dobrote. Kapri kocke so resnično poslastica, ki se stopi v ustih.
Sestavine
Biskvit:
- 6 beljakov
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic moke
- 5 g pecilnega praška (neobvezno)
- 100 ml mleka (za preliv biskvita)
- Preliv:
- 100 g čokolade
- 50 g masla
- 3 žlice mleka
Vanilijeva krema:
- 900 ml mleka
- 6 rumenjakov
- 6 žlic sladkorja
- 2 pudinga z okusom vanilije (skupaj 80 g)
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 3–4 žlice stepene sladke smetane
Jagodna krema:
- 500 g jagod
- 200 + 100 ml vode
- 3 + 3 žlice sladkorja
- 1 puding z okusom jagode (40 g)
- 500 ml sladke smetane
Dekoracija:
- Po želji – čokolada, naribana čokolada, sveže jagode …
Postopek
1. Priprava biskvita
- Beljake stepite v čvrst sneg, postopoma dodajte sladkor.
- Vmešajte moko in pecilni prašek.
- Maso enakomerno razporedite v pekač (35 × 25 cm) obložen s papirjem za peko.
- Pecite pri 200 °C 10 minut, nato znižajte na 180 °C in pecite še 5 minut.
- Ohlajen biskvit prelijte s 100 ml hladnega mleka.
2. Preliv s čokolado
- Čokolado, maslo in mleko stopite nad blagim ognjem.
- Ohlajen preliv prelijte po biskvitu in postavite v hladilnik za 10–15 minut.
3. Vanilijeva krema
- Zavrite 800 ml mleka.
- Rumenjake, sladkor, puding in 100 ml mleka gladko zmešajte.
- Zmes počasi vlijte v vrelo mleko, kuhajte do gostote.
- Pokrijte s folijo in ohladite.
- Maslo zmešajte s sladkorjem v prahu, dodajte ohlajen puding in zmešajte v kremo.
- Vmešajte še 3–4 žlice stepene smetane.
4. Jagodna krema
- Narezane jagode kuhajte z 100 ml vode in 3 žlicami sladkorja.
- Ko zavre, jagode spasirajte.
- V 100 ml vode zmešajte puding in 3 žlice sladkorja, dodajte k jagodam in kuhajte do zgoščene kreme.
- Ohladite in vmešajte stepeno smetano.
5. Sestavljanje
- Na biskvit s čokolado nanesite vanilijevo kremo.
- Nato enakomerno razporedite jagodno kremo.
- Po želji okrasite z naribano čokolado ali prelijte s čokoladnim ganachejem.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za sočno spomladansko pito z jagodami in rabarbaro
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni