Tako preprosta torta, ampak tako odlična, da bo všeč vsem.
Sestavine
Za torto:
- 290 g moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- ½ čajne žličke soli
- 115 g zmehčanega masla
- 120 g olja
- 300 g sladkorja
- 3 jajca
- 240 ml pinjenca (po potrebi več)
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
Za glazuro:
- 150 g zmehčanega masla
- 120 g smetane
- 160 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 400 g kremnega sira
Dekoracija:
- Konfeti posipi
Postopek
- Pečico segrejemo na 175°C.
- Dva 20 cm okrogla pekača obložimo s pergamentnim papirjem ter namastimo dno in stranice.
- V eni skledi presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol, premešamo in odstavimo.
- V veliki skledi stepamo maslo in sladkor, dokler ne postaneta puhasta.
- Dodamo jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepemo.
- Dodamo olje in vanilijev ekstrakt ter ponovno stepemo.
- Izmenično dodajamo mešanico moke in pinjenec – najprej 1/2 mešanice moke, nato 1/2 pinjenca, nato ponovimo postopek. Po vsakem dodajanju stepamo do popolne vključitve.
- Testo enakomerno razdelimo med pripravljene pekače.
- Pečemo približno 40 minut, dokler zobotrebec, zapičen v sredino, ne izstopi čist.
- Biskvite pustimo, da se ohlajajo 5-10 minut v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
- V veliki skledi stepamo kremni sir in maslo, dokler ne dobimo gladke mase.
- Dodamo sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt, nato stepamo, dokler ni zmes kremasta.
- V ločeni skledi stepemo smetano do trdih vrhov.
- Stepano smetano nežno vmešamo v mešanico kremnega sira, da dobimo rahlo glazuro.
- Prvi biskvit položimo na podlago s ravno stranjo navzdol.
- Namažemo plast glazure, nato položimo drugi biskvit s ravno stranjo navzgor.
- Preostalo glazuro enakomerno razporedimo po vrhu in ob straneh torte.
- Po želji okrasimo s konfeti posipi.
- Torto postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, preden jo postrežemo.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Malinova praznična torta z vanilijevo kremo; popolna sladica
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira