Tako preprosta torta, ampak tako odlična, da bo všeč vsem.

Sestavine

Za torto:
  • 290 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • 115 g zmehčanega masla
  • 120 g olja
  • 300 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 240 ml pinjenca (po potrebi več)
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
Za glazuro:
  • 150 g zmehčanega masla
  • 120 g smetane
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 400 g kremnega sira
Dekoracija:
  • Konfeti posipi

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 175°C.
  2. Dva 20 cm okrogla pekača obložimo s pergamentnim papirjem ter namastimo dno in stranice.
  3. V eni skledi presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol, premešamo in odstavimo.
  4. V veliki skledi stepamo maslo in sladkor, dokler ne postaneta puhasta.
  5. Dodamo jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepemo.
  6. Dodamo olje in vanilijev ekstrakt ter ponovno stepemo.
  7. Izmenično dodajamo mešanico moke in pinjenec – najprej 1/2 mešanice moke, nato 1/2 pinjenca, nato ponovimo postopek. Po vsakem dodajanju stepamo do popolne vključitve.
  8. Testo enakomerno razdelimo med pripravljene pekače.
  9. Pečemo približno 40 minut, dokler zobotrebec, zapičen v sredino, ne izstopi čist.
  10. Biskvite pustimo, da se ohlajajo 5-10 minut v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  11. V veliki skledi stepamo kremni sir in maslo, dokler ne dobimo gladke mase.
  12. Dodamo sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt, nato stepamo, dokler ni zmes kremasta.
  13. V ločeni skledi stepemo smetano do trdih vrhov.
  14. Stepano smetano nežno vmešamo v mešanico kremnega sira, da dobimo rahlo glazuro.
  15. Prvi biskvit položimo na podlago s ravno stranjo navzdol.
  16. Namažemo plast glazure, nato položimo drugi biskvit s ravno stranjo navzgor.
  17. Preostalo glazuro enakomerno razporedimo po vrhu in ob straneh torte.
  18. Po želji okrasimo s konfeti posipi.
  19. Torto postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, preden jo postrežemo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Malinova praznična torta z vanilijevo kremo; popolna sladica


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Med cvetlicami se skriva metulj, ga lahko najdete v nekaj sekundah?
Naslednji članekJutranji kavi dodajte le žličko tega: vaše črevesje bo delovalo kot ura, čez dan pa ne bo stresa