Se veliko sprehajate po gozdu in v jesenskem času pogosto naletite na kostanj, pa ne veste, kako bi ga pripravili?
Če se vam mudi, imamo za vas najhitrejši način priprave kostanja do sedaj – kostanj v mikrovalovni pečici. Kostanj ne bo ne kuhan, ne pečen, ampak nekaj vmes. Vsekakor se vam ga splača poskusiti pripraviti na ta način, saj vam bo morda všeč.
PREBERITE TUDI: Enostaven in zdrav jesenski napitek
Priprava
Kostanj najprej dobro operite, nato naredite rez v zaobljenem delu. Vzemite plastično posodico, ki je primerna za pogrevanje v mikrovalovki in v njo položite kostanj, ter dolijte toliko vode, da so vsi kostanji prekriti. Posodo pokrijte s papirnato servieto in postavite v mikrovalovko za 3 minute na najvišji moči.
POMEMBNO: Kostanje lupite, ko so še vroči (vendar ne toliko, da se opečete).
Dober tek!
Pri nabiranju kostanja bodite pozorni, da naberete le pravi kostanj, ki je jedilni, in ne divjega, ki ni užiten. Če naberete divji kostanj, ga ne zaužijte, ampak ga raje uporabite za zanimive in zabavne dekoracije iz kostanja.
PREBERITE TUDI: Recept za bananino-cimetov čaj, ki deluje kot uspavalo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira