Kaj se še k čokoladi tako poda kot jagode? Višnje, seveda. Ko boste poskusili recept za ta kolač, ga boste pripravljali zelo pogosto. Odlična kremasta čokolada in kislost višenj je nekaj, kar morate poskusiti skupaj.
Sestavine za nadev
- 500 ml višnjevega soka
- 4 žlice sladkorja
- 1 čokoladni puding
- 50 g čokolade za kuhanje
- 200 g višenj
Sestavine za biskvit
- 3 kozarci (200 ml) jogurta
- 2 kozarca (200 ml) sladkorja
- 1 kozarec olja (200 ml)
- 3 skodelice moke (200 ml)
- 3 žlice kakava
- 2 čajni žlički sode bikarbone
Sestavine za preliv
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 ml sladke smetane
Postopek
- Zavremo 400 ml soka.
- V 100 ml višnjevega soka dodamo 4 žlice sladkorja, 1 čokoladni puding in dobro premešamo.
- Dodamo soku in kuhamo 3 minute.
- Odstavite z ognja, dodajte 50 g čokolade za kuhanje.
- Za biskvit morate zmešati 3 skodelice jogurta (velikost skodelice je 200 ml), 2 skodelice sladkorja, 1 skodelico olja, 3 skodelice moke, 3 žlice kakava, 2 žlici sode bikarbone.
- Pekač namastimo z maslom, vlijemo polovico biskvitne zmesi, nato nadev, nato potresemo 200 g češenj in potresemo drugo polovico biskvitne zmesi.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici 30 minut na 180 °C.
- 200 g čokolade za kuhanje stopimo z 200 ml sladke smetane.
- Prelijemo čez ohlajen kolač.
Video recept
Zadnji prispevki
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah
- Petunije: Kako skrbeti za njih, da bodo cvetele vse do pozne jeseni