Čeprav je priprava nekaterih sladic lahko zahtevna, je ta recept za pito s slivami enostaven in hkrati zelo okusen. Kombinacija nežnega testa in sočnih sliv bo zagotovo navdušila vse.
Sestavine
Za testo:
- 230 g moke
- 130 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 limonina lupinica
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- ½ žličke soli
- ½ žličke pecilnega praška
- 1½ žličke ruma
Za nadev:
- 700 g opranih in na četrtine narezanih sliv brez koščic
- 60 g sladkorja
- 1 žlica gustina
Postopek:
Priprava testa
- V skledi stepite maslo in sladkor, nato dodajte jajce in nadaljujte s stepanjem.
- Vmešajte moko, pomešano s pecilnim praškom, limonino lupinico, vanilijevim sladkorjem in rumom.
- Iz zmesi oblikujte kroglo in jo za pol ure postavite v zamrzovalnik.
Priprava sliv
- Operite slive, odstranite koščice in jih razrežite na četrtine.
- V skledi jih zmešajte s sladkorjem in gustinom.
Peka:
- Pekač dimenzij 20×28 cm obložite s papirjem za peko. Na dno enakomerno razporedite polovico testa.
- Na testo položite pripravljene slive.
- Preostalo testo nadrobite po slivah.
- Pecite približno 35-40 minut v pečici, segreti na 180°C.
- Počakajte, da se pecivo ohladi, nato ga narežite in postrezite.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira