Polpeti so lahko mesni ali zelenjavni (npr. iz bučk ali krompirja). Slednji so odlični nadomestek mesa pri obroku, sploh ga ne boste pogrešali.

Sestavine

  • 650 g krompirja
  • 90 g koruznega škroba
  • 100 ml mleka
  • 1 rdeča paprika (narezana na drobne koščke)
  • Svež peteršilj (drobno nasekljan)
  • Sol, črni poper (po okusu)
  • Olje (za cvrtje)

Postopek

  1. Krompir olupite, skuhajte in pretlačite v pire.
  2. V skledi zmešajte krompir, koruzni škrob, mleko, nasekljano papriko in svež peteršilj.
  3. Začinite s soljo in črnim poprom po okusu.
  4. Iz pripravljene mase oblikujte majhne kroglice in jih nato sploščite v ploščate polpete.
  5. V veliki ponvi segrejte olje na srednji temperaturi. Polpete cvrite 3–4 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
  6. Odcedite na papirnatih brisačah, da odstranite odvečno olje.
  7. Postrezite toplo kot prigrizek, prilogo ali glavno jed, skupaj z jogurtovo omako ali svežo solato.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 načinov, kako znižati račun za hrano, ko cene rastejo v nebo
Naslednji članekRecept za okusno in zdravo čokoladno sladico