Polpeti so lahko mesni ali zelenjavni (npr. iz bučk ali krompirja). Slednji so odlični nadomestek mesa pri obroku, sploh ga ne boste pogrešali.
Sestavine
- 650 g krompirja
- 90 g koruznega škroba
- 100 ml mleka
- 1 rdeča paprika (narezana na drobne koščke)
- Svež peteršilj (drobno nasekljan)
- Sol, črni poper (po okusu)
- Olje (za cvrtje)
Postopek
- Krompir olupite, skuhajte in pretlačite v pire.
- V skledi zmešajte krompir, koruzni škrob, mleko, nasekljano papriko in svež peteršilj.
- Začinite s soljo in črnim poprom po okusu.
- Iz pripravljene mase oblikujte majhne kroglice in jih nato sploščite v ploščate polpete.
- V veliki ponvi segrejte olje na srednji temperaturi. Polpete cvrite 3–4 minute na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
- Odcedite na papirnatih brisačah, da odstranite odvečno olje.
- Postrezite toplo kot prigrizek, prilogo ali glavno jed, skupaj z jogurtovo omako ali svežo solato.
Video recept
NAREDITE TUDI: Recept: polpeti iz mletega mesa, ki so božanskega okusa
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira