Bliža se decembrski čas, ko imamo v gosteh vse prijatelje in sorodnike. Očarajte jih s priljubljenim prigrizkom, ki ga naredite v le nekaj korakih.
Sestavine
- listnato testo: 300 g
- paradižnikova pasta: 40 g
- origano: 10 g
- sir: 150 g
- peteršilj: 20 g
- listnato testo: 300 g
- jajca: 1 kos
Postopek
Segrejte pečico
- Pečico nastavimo na 180°C in pustimo, da doseže želeno temperaturo.
Razvaljajte testo
- Listnato razvaljajte na pomokani površini.
Namažite pasto
- Paradižnikovo pasto enakomerno razporedite po testu.
Dodajte sir
- Sir po izbiri naribamo ali nadrobimo in ga enakomerno porazdelimo po pasti.
Potresemo z zelišči
- Peteršilj sesekljajte, nato pa potresite po siru, da zagotovite svežino in dišavo.
Zaprite
- Pokrijte z drugo plastjo listnatega testa.
Narežite na trakove
- Narežite na trakove in premažite z razžvrkljanim jajcem.
Zvijte
- Zvijte, kot je prikazano v posnetku.
Pecite
- Pecite 20 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira