Če ste med ljubitelji obojega, bo ta recept kot nalašč za vas, saj sta v njem združeni obe dobroti. To pa še ni vse: peka ni potrebna in kar je še bolje – pripravljen je v 5 minutah (in v približno tolikem času tudi čudežno izgine). Mora pa biti vsaj 4 ure – še bolje pa čez noč – v hladilniku ali zamrzovalniku. Torej boste morali nekaj ur (po)trpeti, preden se boste lahko predali slastnim užitkom.
Sestavine
- 450 do 500 ml sladke smetane
- 2 do 3 ml arašidovega masla (gladkega ali s koščki arašidov)
- 16 do 20 Oreo piškotov
- ozek in visok pekač (ali drugo posodo ustrezne oblike in velikosti)
Postopek
Malce višji pekač (npr. takšen, kakšnega uporabite za kruh) obložite z alu folijo.
Na dno položite 8 Oreo piškotov (lahko tudi več, če je prostor).
V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo in gosto sladko smetano in polijte preko Oreo piškotov.
Preko mase položite naslednjih 8 (oz. kolikor jih lahko) Oreo piškotov.
Preko njih polijte preostanek mešanice arašidovega masla in po želji preko posujte nekaj zdrobljenih Oreo piškotov.
Prekrijte in postavite vsaj za 4 ure v hladilnik, še bolje pa je, če pustite preko noči. Po želji lahko torto postavite tudi v zamrzovalnik, če imate raje trše teksture, ki spominjajo na zamrznjen sladoled.
Dober tek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira