Če iščete preprosto, domače pecivo, ki bo hkrati sočno, mehko in vizualno lepo, potem je ta lena pita prava izbira. Navduši s kombinacijo rahlo kislih višenj in sladkega, penastega kokosovega nadeva, priprava pa je presenetljivo enostavna.
Sestavine
Testo
• 400 g moke
• 140 g sladkorja
• 2 vanilijeva sladkorja
• 1 pecilni prašek
• naribana limonina lupinica
• 250 g zmehčanega masla ali margarine
• 2 rumenjaka
• 1 žlica kisle smetane
Višnjev nadev
• 800 g zamrznjenih višenj (ali višnjev kompot)
• 120 g sladkorja
• 1 vanilijev sladkor
• 1 žlica zdroba
Kokosov nadev
• 4 beljaki
• 120 g sladkorja
• 1 vanilijev sladkor
• 150 g kokosove moke
Za posip
• sladkor v prahu
Postopek
- V večji skledi zmešajte moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in limonino lupinico.
- Dodajte na kocke narezano maslo, rumenjaka in žlico kisle smetane.
- Z rokami zgnetite gladko in enotno testo.
- Testo razdelite na dva dela: en del naj bo približno 1/3, drugi pa 2/3 količine.
- Obe krogli zavijte v folijo in postavite v hladilnik za 30 minut.
- Medtem pripravite višnjev nadev:
• Višnje kuhajte v loncu s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
• Proti koncu dodajte žlico zdroba in premešajte.
• Ohladite do sobne temperature. - Pripravite kokosov nadev:
• Beljake stepite v čvrst sneg.
• Med stepanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilijev sladkor.
• V sneg nežno vmešajte kokosovo moko. - Pekač namažite z maslom in posujte z moko ali obložite s peki papirjem.
- Večji del testa razvaljajte in položite na dno pekača.
- Po testu enakomerno razporedite višnjev nadev.
- Na višnje nanesite kokosov nadev.
- Preostanek testa grobo naribajte po vrhu.
- Pecite v pečici, ogreti na 180 °C, približno 35 minut.
- Ohlajeno pito posujte s sladkorjem v prahu.
Video recept
Kombinacija višenj in kokosa ni le okusna, ampak tudi vizualno zelo privlačna – sredina ostane sočna in bogata, vrhnji sloj pa naredi rahlo hrustljavo skorjico, zaradi katere pita izgleda kot iz domače slaščičarne.
Zadnji prispevki
- Učinkovito odstranjevanje krvnih madežev z naravnimi triki
- Najboljša hladna sladica za nenapovedane obiske
- Brez dragih čistil: Tako s tableto za posodo očistite straniščno školjko
- Domače Raffaello kroglice iz samo treh sestavin
- Ta živila lahko brez skrbi pojeste tudi po pretečenem roku
- Mehke domače picete, ki se topijo v ustih
















































