Ta osvežilna in preprosta solata združuje okusne kozice, hrustljave krutone in bogato domačo majonezno omako. Idealna za praznične dni, kot sta božič in novo leto!
Sestavine
Za solato:
- 200 g kozic ali piščanca (po želji)
- Sol in začimbe (po okusu)
- 1 strok česna
- 3 rezine belega kruha (za krutone)
- 150 g mešanice solat
- 100 g paradižnika
- 5–7 prepeličjih jajc ali 2–3 piščančja jajca
- Parmezan (nariban ali nastrgan za posip)
Za domačo majonezno omako:
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- 1 čajna žlička gorčice
- 1 žlica limoninega soka
- Ščepec soli
- Začimbe po okusu
- 140 g vročega rastlinskega olja, segrejte na približno 110 C
- 60 g olivnega olja
Postopek
- Kozice ali na trakove narezanega piščanca začinite s soljo in izbranimi začimbami.
- Na močnem ognju v ponvi prepražite kozice (ali piščanca) z dodatkom česna, dokler niso zlato zapečeni. Odstavite in pustite, da se ohladijo.
- Beli kruh narežite na kocke in ga na ponvi ali v pečici hrustljavo popecite z malo olja.
- V skledo dajte jajce, rumenjake, gorčico, limonin sok, sol in začimbe.
- S paličnim mešalnikom postopoma vmešajte vroče rastlinsko olje, dokler se zmes ne zgosti.
- Dodajte olivno olje in mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste omake.
- Na krožnik ali večjo skledo razporedite mešanico solate.
- Dodajte narezane paradižnike, ohlajene kozice (ali piščanca), kuhano in narezano jajce ter krutone.
- Prelijte z domačo majonezno omako ali kupljenim prelivom za cesarsko solato.
- Solato posujte z naribanim parmezanom.
- Po želji okrasite z dodatkom svežih zelišč, kot je bazilika ali peteršilj.
Video recept
PREBERITE TUDI: To je skrivnost do najboljše francoske solate
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira