Ta odlična jed združuje mehke piščančje medaljone s kremasto omako iz camemberta in česna. Dodatek suhega belega vina in muškatnega oreščka omaki doda globino in eleganco. Popolna izbira za poseben obrok, ki ga lahko pripravite kar na štedilniku.

Sestavine

  • 2 veliki piščančji prsi
  • 4 rezine dimljene šunke
  • 1,5 žlice olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 375 ml smetane za kuhanje
  • 100 g camembert sira, narezanega na majhne koščke
  • 120 ml suhega belega vina
  • 1 žlička gorčice
  • ½ žličke suhega timijana
  • ¼ žličke mletega muškatnega oreščka
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj, drobno sesekljan, za okras

Postopek

  1. Piščančje prsi narežite prečno na polovico, da dobite enako velike kose.
  2. Medaljone začinite s soljo in poprom.
  3. V večji ponvi segrejte olivno olje in maslo na srednjem ognju.
  4. Dodajte piščanca, potresite s timijanom in pecite 4-5 minut na eni strani, dokler ne postane zlato rjav.
  5. Obrnite in pecite še 4-5 minut na drugi strani, dokler ni popolnoma pečen.
  6. Piščanca prestavite na krožnik, pokrijte s folijo in pustite počivati.
  7. V isti ponvi zmanjšajte temperaturo in dodajte sesekljan česen.
  8. Pražite 30 sekund, dokler rahlo ne porjavi.
  9. Deglazirajte s suhim belim vinom, postrgajte karamelizirane koščke z dna ponve in kuhajte, dokler vino ne povre na polovico.
  10. Dodajte dijonsko gorčico in premešajte.
  11. Vmešajte smetano, camembert in muškatni orešček.
  12. Kuhajte na nizkem ognju, dokler se sir ne stopi in omaka ne postane gladka in kremasta.
  13. Po okusu dodajte sol in poper.
  14. Piščančje medaljone skupaj z izpuščenim sokom vrnite v ponev in jih položite v omako.
  15. Pustite, da se segrejejo v omaki 2-3 minute, da se okusi povežejo.
  16. Medaljone položite na segrete krožnike in na vsak medaljon položite rezino dimljene šunke.
  17. Prelijte z omako in potresite s svežim sesekljanim peteršiljem.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Pripravite piščančje bedre takole in to bo postala vaša najljubša jed s piščancem


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste mucko s srčkastim noskom našli v 5 sekundah
Naslednji članekSte vedeli, da je ognjič tako vsestranska rastlina – lahko ga uporabite na več načinov