Rižota je hitro pripravljena jed, ki je kljub hitri pripravi zelo okusna. Obogatimo jo z različnimi sestavina, lahko z gobami, šparglji, kozicami ali piščancem.
Sestavine
- 400 g piščančjih prsi
- 1 skodelica riža
- čebula
- korenček
- grah v pločevinki
- olivno olje
- sol, poper, suha mešanica začimb, paprika, timijan
- paradižnikova omaka
- peteršilj
- 20 g masla
Postopek
- Piščanca narežemo na trakove in začinimo z: oljčnim oljem, soljo, poprom, timijanom, suho mešanico začimb in papriko. Do uporabe pustimo v hladilniku.
- Meso pražimo 5 minut v ponvi na olju.
- Meso odstranimo in v isto posodo dodamo sesekljano čebulo ter pražimo nekaj minut.
- Dodamo korenje.
- Meso vrnemo v posodo in vse premešamo. Dodamo 50 ml paradižnikove omake in še malo timijana.
- Dodamo 300 ml vode in pustimo vreti 5 minut
- Dodamo 1 kuhanega riž in grah iz konzerve. Vse skupaj dušimo 10 minut.
- Za bolj kremasto rižoto na koncu dodamo 20 gramov masla in premešamo.
- Dodamo peteršilj in začinimo po okusu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira