Princeske so odlična sladica, pripravljena iz paljenega testa, vanilijeve kreme in sladke smetane. So nekoliko zahtevnejše za pripravo, saj so sestavljene iz več komponent, vendar vredne vsega truda.

Sestavine

Vanilijeva krema:

  • 400 ml mleka
  • 90 g vanilijevega sladkorja
  • 60 g moke
  • 3 jajca

Paljeno (kuhano) testo:

  • 100 g moke
  • 2 dl vode
  • 70 g margarine
  • 3 jajca
  • ščepec soli

In še:

  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • sladkor v prahu

Postopek

Priprava vanilijeve kreme

  1. V večjo skledo ubijemo jajca, dodamo vanilijev sladkor, moko in 100 ml mleka. Z metlico zmešamo v gladko zmes.
  2. Preostalo mleko (300 ml) segrejemo skoraj do vretja.
  3. Kozico odstavimo z ognja in med stalnim mešanjem počasi prilivamo pripravljeno jajčno zmes.
  4. Vse skupaj kuhamo na nizki temperaturi 15–20 minut, dokler se krema ne zgosti.
  5. Kremo prelijemo v čisto skledo, prekrijemo s prozorno folijo (folijo pritisnemo neposredno na površino kreme, da se ne naredi skorjica) in pustimo, da se ohladi.

, Najboljše princeske z vanilijevo kremo, kar jih boste kdaj pripravili

Priprava paljenega testa

  1. V kozici zavremo vodo, margarino in ščepec soli.
  2. Ko zavre, kozico odstavimo in med mešanjem postopoma vsujemo moko. Dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
  3. Kozico vrnemo na štedilnik in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se testo začne ločevati od sten posode.
  4. Zmes ohladimo. V mlačno testo zamešamo eno jajce in temeljito premešamo.
  5. Nato dodamo še preostali jajci – vsakega posebej – in vsakič dobro premešamo

Oblikovanje in peka princesk

  1. Pečico segrejemo na 220 °C.
  2. Pekač obložimo s papirjem za peko.
  3. Testo nadevamo v vrečko (ali plastično vrečko, ki ji odrežemo vogal) in nabrizgamo majhne kupčke na pekač.
  4. Princeske pečemo 10 minut pri 220 °C, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še dodatnih 15 minut, da lepo porjavijo.
  5. Pečene princeske ohladimo.

, Najboljše princeske z vanilijevo kremo, kar jih boste kdaj pripravili

Polnjenje in postrežba

  1. Ohlajene princeske previdno prerežemo po širini.
  2. Spodnji del napolnimo z vanilijevo kremo, nato dodamo še stepeno sladko smetano in pokrijemo z zgornjim delom, po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

PRIPRAVITE TUDI: Recept za pehtranovo potico; kraljica vsake mize

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo kamelo, le 2 % ljudi pa opazita tudi skriti obraz na sliki v 10 sekundah
Naslednji članekKaj je obvezno treba posaditi aprila na vrtu, da bo letina bogata?