Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite sočnega piščanca v gobovi omaki. Okusen in hitro pripravljen. Zraven postrežete pire ali pjukance.
Sestavine
- 500 gramov piščančjih prsi
- sol, poper, sladka paprika, peteršilj
- 40 gramov masla
- 2 čebuli
- česen
- 150 gramov gob
- 250 ml smetane za kuhanje
Postopek
- Piščančje prsi narežemo na kocke in začinimo s: soljo, poprom, papriko.
- V ponev dodamo malo olja, stopimo eno kocko masla. 2 čebuli, malo česna, 50 ml vode in vse skupaj pražimo 5 minut.
- Po 5 minutah dodamo 150 g narezanih šampinjonov in dušimo približno 10 minut, do željene barve šampinjonov
- Šampinjone odstranimo iz ponve v eno posodo in v isto ponev dodamo malo olja, dodamo piščanca in na piščanca malo masla.
- Piščanca cvremo do želene barve, približno 8 – 10 minut.
- Šampinjone vrnemo v ponev, vse dobro premešamo in dodamo 250 ml smetane za kuhanje, malo solimo in popramo, dodamo peteršilj in dušimo nekaj minut, da omaka malo povre
















































