Pesto iz bazilike ima svoje korenine v Genovi, delu pokrajine Ligurija v Italiji. Vsaka od tamkajšnjih družin ima svoj način priprave, s skrivno sestavino, ki vsaki omaki daje pristnost. Skupen jim je tradicionalni način priprave, čeprav danes mnogi uporabljajo različne stroje za predelavo hrane.
Vemo, kako dobro se poda k testeninam in prav bi bilo, če bi občasno v to omako vložili malo več truda in ljubezni in da bi jo pripravili kar sami.
Sestavine
- 3 stroki česna
- 2 skodelici sveže bazilike
- 1/3 skodelice pinjol
- pol skodelice parmezana
- poper
- sol
- olivno olje
Postopek
- Ne glede na to, koliko skodelic boste uporabili, je to vaša mera za vse sestavine. Edino česen bo treba prilagoditi. Najprej ga očistite in pretlačite, nato ga posolite.
- Počasi dodajajte baziliko, ki ste jo prej pretlačili (lahko pa vse naredite tudi v blenderju).
- Nato dodajte še pinjole, prav tako zdrobljene (zmiksane).
- Počasi vlijte olivno olje, nato pa še parmezan. Na koncu še malo solite in poprate.
- Lahko dodate še malo limoninega soka, za svežino.
- Hranite v zaprtem kozarcu v hladilniku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira