Ne razpadejo, pa tudi trdi niso. Ti zdrobovi žličniki bodo obogatili vašo juho, pa naj bo ta goveja, piščančja ali zelenjavna.
Sestavine
- 1 jajce
- 4 žlice zdroba (pšeničnega zdroba)
- 4 žlice sončničnega ali rastlinskega olja
- sol (po okusu)
Postopek
- Vse sestavine zmešamo z metlico, da nastane zmes brez grudic.
- Pustimo na sobni temperaturi približno 15 minut, da zmes nabrekne.
- Z dvema žličkama oblikujte žličnike. V počasi vrelo juho polagamo en cmok naenkrat.
- Cmoki bodo vzhajali med kuhanjem.
- V napol pokriti posodi na majhnem ognju kuhamo 15 minut, ogenj ugasnemo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
- V teh 15 minutah se bodo do konca napihnili in bodo zunaj in znotraj mehki. Medtem ko se dušijo teh 15 minut, ne odstranjujte pokrova iz lonca, da se para in toplota ne izgubita.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira