Ti okusni in enostavni slani vaflji so popoln za zajtrk ali za večerjo, saj so narejeni iz preprostih sestavin in bogatega nadeva iz šunke in sira.
Sestavine
- 3 jajca
- 400 g moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 200 ml mleka
- 200 ml olja (ali stopljenega masla)
- 2 žlički sladkorja
- 2 čajni žlički soli
- Nekaj drobno sesekljane šunke ali suhe vratovine
- Sir trapist (po okusu)
Postopek
- V večji skledi zmešajte jajca, mleko, olje, moko, sladkor, sol in pecilni prašek. Uporabite metlico ali mešalnik, da dobite gladko zmes brez grudic.
- Na koncu v testo dodajte drobno narezano šunko in sir ter vse skupaj dobro premešajte.
- Plošče za vaflje položite pekač ali podobno napravo in izberite najvišjo temperaturo.
- Počakajte, da se naprava segreje, kar običajno spremlja zvočni signal.
- Ko je naprava segreta, plošče premažite z malo olja.
- Na vsako polovico pekača dajte dve veliki žlici zmesi, nato zaprite in pecite 1–2 minuti, dokler vaflji niso zlato rjavi in hrustljavi.
- Vaflje lahko postrežete takoj, še tople, ali jih hranite v zaprti posodi, da ostanejo mehki, če jih želite postreči hladne.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira