Napolitanska (neapeljska) pica izvira iz mesta Neapelj v Italiji. Za njo je značilno puhasto testo s hrustljavim robom. Navadno se nanjo da le paradižnikova omaka in mozzarela, vendar jo lahko obložite z nadevom po želji.
Sestavine
- 600 ml vode – sobne temperature
- 1 kg moke za pico, tip 00
- 5 žličk soli
- 1-2 grama svežega kvasa
Postopek
- Za pripravo pristne napolitanske (neapeljske) pice vzemite posodo za mešanje, vanjo nalijte 600 ml vode in dodajte 30 g soli.
- To dobro premešajte z roko, da se sol raztopi.
- Vodi dodajte 100 g moke in z rokami mešajte, dokler se moka ne raztopi. Rezultat bo konsistenca testa za palačinke.
- Nato v mešanico dodajte kvas, da se s prsti hitro stopi v vodi in ponovno premešajte z roko.
- Zdaj pa pomemben del, z eno roko dodajajte moko, po malem, ne vse naenkrat, in sproti mešajte z drugo roko.
- Ko se je testo začelo res dobro sestavljati, ga zvrnite na mizo in ga začnite mesiti z obema rokama, da vpije vso preostalo moko.
- Nadaljujte z delom, dokler se ne združi in ima gladko konsistenco.
- Nato morate preveriti, ali je bilo vaše testo dovolj obdelano. Z enim prstom pritisnite na kroglo testa in če se odbije nazaj, je velika verjetnost, da je testo dobro.
- Ko je pripravljeno, testo za pico odložite na ravno površino in ga pokrijte z vlažno krpo, da se ne izsuši. To pustite počivati vsaj 2 uri.
- Ko mineta 2 uri, je čas, da naredite kroglice iz testa. Če želite to narediti, odrežite kos testa in ga stehtajte na tehtnici na 250 g.
- Če želite narediti kepo iz testa, jo najlažje povaljate s krožnimi gibi na enem mestu z dlanjo, dokler ne dobite gladke, okrogle kepe.
- Ko naredite kroglice iz testa za pico, jih položite v nepredušno posodo z ravno površino.
- Pustite to na mestu s temperaturo med 16 °C – 18 °C za 24 ur.
- Po 24 urah bi morale biti vaše kroglice testa vzhajane in pripravljene za uporabo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira