Ta enostavna jed je izjemno okusna, hitro pripravljena in popolna za kosilo, večerjo ali prigrizek. S hrustljavo tortiljo in mehkim, sočnim polnilom vas bo takoj navdušila.

Sestavine

  • ½ čebule
  • 3 stroki česna
  • 200 g mlete govedine
  • Sol, črni poper, sladka paprika (po okusu)
  • Olivno olje
  • 10 g svežega peteršilja (ali zelene čebule)
  • 2 pšenični tortilji (premer cca 23 cm)
  • Sir mocarela (nariban, količina po okusu)

Postopek

Priprava osnovne mešanice:

  1. Na srednjem ognju segrejte ponev z olivnim oljem.
  2. Dodajte na tanko narezano čebulo in pražite približno 2 minuti.
  3. Dodajte sesekljane 3 stroke česna.
  4. Iz ene tortilje izrežite krog (manjši premer), robove narežite na kocke in dodajte v ponev. Pražite še 2 minuti.

Dodajte meso:

  1. V ponev dodajte 200 g mlete govedine.
  2. Pražite 3–5 minut, dokler meso ni lepo popečeno.
  3. Začinite s soljo, poprom in papriko po okusu.
  4. Vmešajte drobno sesekljan peteršilj ali zeleno čebulo.
  5. Ko je vse popečeno in dišeče, odstavite ponev.

Sestavljanje tortilje:

  1. Na večjo tortiljo razporedite nekaj mocarele, nato plast mesne mešanice in ponovno malo sira.
  2. Pokrijte z manjšo tortiljo (izrezano iz prve).
  3. Ob robovih posujte še malo sira, da se ob pečenju stopi in zlepi robove.
  4. Robove tortilje zapognite navznoter in vse skupaj pokrijte s krožnikom, da ohrani obliko.

Pečenje:

  1. Na srednjem ognju segrejte ponev z olivnim oljem ali maslom.
  2. S pomočjo krožnika previdno obrnite tortiljo in jo položite v ponev.
  3. Pecite 3 minute, nato s krožnikom še enkrat obrnite.
  4. Pecite še 2–3 minute, da postane lepo zlato-rjava in hrustljava.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za priljubljene tortilje, ki so pripravljene v zelo kratkem času


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKoliko sonca potrebujejo rastline paradižnika?
Naslednji članekKako gojiti sladki krompir: Vodnik za popolno nego in gojenje