V tem receptu vas bomo vodili skozi pripravo okusne in izdatne juhe s piščancem v loncu, ki zajame vse okuse, ki jih imate radi, brez napora. Ta juha je polna mehkega piščanca, okusne zelenjave in kremne juhe, ki bo ogrela vašo dušo na vsak hladen dan.
Sestavine
- 5 skodelic kuhanega narezanega piščanca
- 250 g narezanih gob
- 1 srednja čebula, sesekljana
- 3 stroki česna, sesekljani
- 2 rebri zelene, drobno sesekljani
- 2 srednja korenčka, narezana na rezine
- 500 g rumenega krompirja, olupljenega in narezanega na velike koščke
- 1/3 skodelice večnamenske moke
- 6 skodelic piščančje juhe
- 3,5 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke črnega popra (ali po okusu)
- 1 skodelica graha
- 1 skodelica koruze
- 1/2 skodelice smetane za kuhanje
- 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
- 6 žlic masla
Postopek
- V loncu za juho raztopite maslo na srednje močnem ognju. Dodamo sesekljano čebulo, zeleno in narezano korenje. Pražite, dokler se ne zmehča in postane rahlo zlate barve, približno 5-7 minut.
- V lonec dodajte narezane gobe in sesekljan česen. Pražimo še 5 minut oziroma dokler se gobe ne zmehčajo.
- Zelenjavo potresemo z moko in neprestano mešamo približno minuto. Tako boste juho zgostili.
- Postopoma dodajajte piščančjo osnovo in postrgajte dno lonca, da odstranite glazuro.
- Dodamo narezan krompir, sol in črni poper. Mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pustimo vreti 12-15 minut ali dokler se krompir ne zmehča.
- Vmešajte narezanega piščanca, grah, koruzo, smetano in sesekljan peteršilj. Kuhajte še dodatnih 5 minut oziroma dokler se koruza in grah ne zmehčata.
- Juho poskusite in po potrebi začinite s soljo in poprom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar