Odlična sladica, ki je brez dodanega sladkorja in umetnih konzervansov. Odlična za tiste, ki pazijo pri kalorijah in poskušajo zdravo živeti.
Sestavine
- 150 g datljev
- 3 žlice grenkega kakava
- 60 g mletih orehov
- 30 ml kokosovega olja
- 1 brizg mleka (neobvezno)
- 40 g arašidov
- 130 g temne čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
Postopek
- Dan pred pripravo datlje namočimo. Naslednji dan jim odstranimo odvečno vodo in semena ali pečke ter jih narežemo na majhne koščke.
- V blender dodamo sesekljane datlje, orehe in vse skupaj zmiksamo. Dobili bomo lepljivo testo.
- Dodamo 3 žlice grenkega kakava v prahu, kokosovo olje in brizg mleka.
- Zelo dobro premešamo.
- Testo za pol ure postavimo v hladilnik.
- Na razpolovimo 7 orehov za nadev v testo.
- Testo vzamemo iz hladilnika. Roke si zmočimo z vodo in oblikujemo kroglice.
- Na sredini naredimo jamico in vanjo položimo orehe.
- Ko so vsi nadevani, jih ponovno postavimo v hladilnik za pol ure.
- Sesekljamo arašide.
- Čokolado stopimo vodni kopeli skupaj s kokosovim oljem.
- Arašide damo v stopljeno čokolado in dobro premešamo.
- V mešanico potopimo kroglice in jih damo na papirčke.
- Ohladimo v hladilniku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira