To okusno solato shranite na hladno in uživajte v okusu čez zimo. Odlična je kot dodatek k različnim jedem ali kot priloga. Odlično se poda pečenemu mesu.
Sestavine
- 2 kg paradižnikov
- pol kg bučk
- pol kg paprike
- pol kg korenja
- ena in pol glavica česna
- 1 šopek peteršilja
- po želji (1 feferon)
- 50 g soli
- 120 g sladkorja
- 100 ml olja
- 60 ml alkoholnega kisa 9%
Postopek
- V lonec damo na drobno narezan paradižnik in prižgemo štedilnik malo nad minimum, nato pustimo, da paradižnik spusti tekočino, približno 10 minut bo dovolj.
- Paradižniku dodamo sol, sladkor in olje, premešamo in dodamo drobno narezano korenje. Korenje v paradižniku kuhamo približno 20 minut, seveda pa lahko ta postopek skrajšate in kuhate krajši čas.
- Po tem času dodamo preostalo zelenjavo in pokrito dušimo še dvajset minut na zmerni temperaturi.
- Dodamo drobno sesekljan feferon, česen in peteršilj.
- Pokrito dušimo še 15 minut, nato dodamo kis.
- Solato nadevamo v predhodno sterilizirane kozarce, jih zapremo s pokrovi in obrnemo na glavo ter ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira