To okusno solato shranite na hladno in uživajte v okusu čez zimo. Odlična je kot dodatek k različnim jedem ali kot priloga. Odlično se poda pečenemu mesu.

Sestavine

  • 2 kg paradižnikov
  • pol kg bučk
  • pol kg paprike
  • pol kg korenja
  • ena in pol glavica česna
  • 1 šopek peteršilja
  • po želji (1 feferon)
  • 50 g soli
  • 120 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 60 ml alkoholnega kisa 9%

Postopek

  1. V lonec damo na drobno narezan paradižnik in prižgemo štedilnik malo nad minimum, nato pustimo, da paradižnik spusti tekočino, približno 10 minut bo dovolj.
  2. Paradižniku dodamo sol, sladkor in olje, premešamo in dodamo drobno narezano korenje. Korenje v paradižniku kuhamo približno 20 minut, seveda pa lahko ta postopek skrajšate in kuhate krajši čas.
  3. Po tem času dodamo preostalo zelenjavo in pokrito dušimo še dvajset minut na zmerni temperaturi.
  4. Dodamo drobno sesekljan feferon, česen in peteršilj.
  5. Pokrito dušimo še 15 minut, nato dodamo kis.
  6. Solato nadevamo v predhodno sterilizirane kozarce, jih zapremo s pokrovi in ​​obrnemo na glavo ter ohladimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte se zredili? To je lahko tudi posledica nekaterih zdravstvenih stanj
Naslednji članekOptična iluzija: Poiščite mravlje, ki so se prikradle na piknik