Vsako meso ali zelenjava z žara potrebuje okusno prilogo. To je lahko krompirjeva solata, šopska solata ali pečen fižol s paradižnikom in sirom.
Sestavine
- 3 pločevinke fižola
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 pločevinka pelatov ali narezanih paradižnikov
- 1 čajna žlička sladkorja
- sol in poper
- 100 g slanine
- ščepec kurkume
- ščepec kumine
- nariban sir po želji
- olje
Postopek
- Na malo olja prepražimo čebulo in ko se obarva dodamo drobno sesekljano slanino in strt česen.
- Na kratko popečemo, nato dodamo pelate in kuhamo približno 10 minut.
- Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem, kurkumo, kumino.
- Po 10 minutah dodamo fižol, ki smo ga predhodno oprali.
- Vse premešamo, okusimo in po želji dodamo še začimbe.
- Potresemo z naribanim sirom in damo v pečico na 200 stopinj za približno 20 minut.
- Postrežemo s popečenimi kruhki ali mesom z žara.

















































