Vsako meso ali zelenjava z žara potrebuje okusno prilogo. To je lahko krompirjeva solata, šopska solata ali pečen fižol s paradižnikom in sirom.

Sestavine

  • 3 pločevinke fižola
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 pločevinka pelatov ali narezanih paradižnikov
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • sol in poper
  • 100 g slanine
  • ščepec kurkume
  • ščepec kumine
  • nariban sir po želji
  • olje

Postopek

  1. Na malo olja prepražimo čebulo in ko se obarva dodamo drobno sesekljano slanino in strt česen.
  2. Na kratko popečemo, nato dodamo pelate in kuhamo približno 10 minut.
  3. Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem, kurkumo, kumino.
  4. Po 10 minutah dodamo fižol, ki smo ga predhodno oprali.
  5. Vse premešamo, okusimo in po želji dodamo še začimbe.
  6. Potresemo z naribanim sirom in damo v pečico na 200 stopinj za približno 20 minut.
  7. Postrežemo s popečenimi kruhki ali mesom z žara.

Pečen fižol s paradižnikom in naribanim sirom je lahko odlična priloga jedem z žara


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če najdete ključe v tej razmetani sobi, vam čestitamo
Naslednji članekKako veste, da je piščanec pokvarjen? Obstajajo tri glavna pravila