Pecivo s peno iz skute je osvežilna sladica, ki združuje mehkobo biskvita in kremasto lahkost pene. Kot nalašč za potešitev sladkega zoba.

Sestavine

Za testo:

  • 3 jajca
  • 180 g sladkorja
  • 4 žlice vrele vode
  • 180 g moke
  • 1 pecilni prašek

Za peno:

  • 600 g skute
  • 400 ml smetane za stepanje
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 1/2 limonine lupinice

Za dekoracijo:

  • Sladkor v prahu

Postopek

Priprava biskvita:

  • V skledo dodajte moko in pecilni prašek ter ju premešajte.
  • V ločeni skledi stepite beljake v čvrst sneg.
  • V drugi skledi stepite rumenjake in sladkor, da dobite svetlo in penasto zmes.
  • Dodajte vrelo vodo in nadaljujte z mešanjem.
  • Dodajte zmes moke in pecilnega praška ter vse skupaj premešajte.
  • Vmešajte majhen del stepenih beljakov (približno dve žlici) in z mešalnikom na kratko premešajte.
  • Preostale beljake nežno vmešajte s kuhinjsko metlico, da dobite enotno zmes.
  • Testo prelijte v pekač velikosti 23 x 34 cm in ga razporedite enakomerno.
  • Pecite v pečici, ogreti na 180°C, približno 15–20 minut. Nato pustite biskvit, da se ohladi.
  • Ohlajen biskvit prerežite na dva enaka dela.

2. Priprava pene iz sira:

  • V skledo dodajte svežo skuto, sladkor v prahu, naribano limonino lupinico in smetano za stepanje.
  • Sestavine stepite z mešalnikom, dokler ne dobite gladke in kremaste pene.

3. Sestavljanje kolača:

  • Prvi del biskvita položite na pladenj.
  • Čez biskvit enakomerno nanesite peno iz sira.
  • Nato položite drugi del biskvita na vrh in poravnajte stranice.
  • Kolač postavite v hladilnik za hlajenje.

4. Dekoracija:

  • Pred serviranjem kolač potresite s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe v 10 sekundah najti zajca na tej ilustraciji narave?
Naslednji članekOdpadlo listje je pravi zaklad za vaš vrt in še kaj, nikoli več ga ne boste zavrgli