Če imate radi sladice, ki so preproste za pripravo, a navdušijo z okusom, je pijana nevesta prava izbira. Mehko čokoladno testo, bogat preliv z rumom, plast pudinga in puhasta smetana ustvarijo popolno kombinacijo, ki se kar topi v ustih.

Sestavine

Za biskvit

  • 9 žlic moke
  • 9 žlic mleka
  • 9 žlic olja
  • 9 žlic sladkorja
  • 4 žlice kakava ali čokolade v prahu
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 3 jajca

Za preliv

  • 3 dl mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • 7 žlic ruma (izpustite, če bodo sladico jedli otroci)

Za kremo

  • 2 pudinga (najbolje vanilijeva)
  • 7,5 dl mleka
  • 1,5 sladke smetane

Pijana nevesta: Recept za sočno sladico z nežno kremo in smetano

Postopek

  1. Priprava testa: Jajca penasto stepemo s sladkorjem in vanilin sladkorjem. Dodamo mleko, olje, nato pa še moko, pecilni prašek in kakav. Mešamo, da dobimo gladko maso.
  2. Peka: Zmes vlijemo v namaščen kvadraten pekač (višina naj bo več kot 6 cm). Pečemo pri 200 °C približno 20 minut oziroma dokler ni testo pečeno.
  3. Preliv: Medtem v mleku raztopimo sladkor, ohladimo in primešamo rum. Takoj, ko vzamemo testo iz pečice, ga prelijemo z rumovo mešanico.
  4. Krema: Skuhamo puding v 7,5 dl mleka po navodilih na vrečki. Ko je kuhan, ga še vročega vlijemo po testu. Pustimo, da se dobro ohladi.
  5. Zaključek: Stepeno sladko smetano premažemo po ohlajenem pudingu. Pecivo narežemo na kocke in postrežemo.

Namig

Če želite še bogatejši okus, lahko v puding dodate malo ruma ali pa potresete vrh z naribano čokolado.

Recept za mascarpone kocke – sočna sladica za prave čokoholike


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: vsi vidijo osla, le redki pa skrito mačko
Naslednji članekCvrtnik na vroč zrak ima meje: to so živila, ki se ne pripravljajo v njem