Če želite piščančje prsi pripraviti še na kakšen drugačen način, kot pečene ali ocvrte, potem imamo za vas odličen recept. Naredite jih v kremni česnovi omaki, h kateri se odlično poda pire krompir ali njoki. Dober tek!

Sestavine

  • 2 velika kosa piščančjih prsi
  • 5-6 strokov česna (nasekljanih)
  • 2 stroka česna (zdrobljena)
  • 1 srednja čebula
  • 1 žlička posušenega origana
  • 1 žlička posušenega peteršilja
  • 1/2 skodelice piščančje juhe ali vode
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1/2 skodelice smetane
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • Sol in poper (po potrebi)
  • 1 piščančja jušna kocka (če uporabljate vodo)
  • 1 ščepec muškatnega oreščka (v prahu/sveže nariban)

Postopek

  • Piščančje prsi narežite v enakomerno debele fileje in stolčite. Za to lahko uporabite kladivo za meso, valjar ali težko ponev.
  • Filete na obeh straneh posolite s soljo in poprom. Dodajte sol glede na slanost juhe/jušne kocke.
  • Drobno sesekljajte 1 srednjo čebulo, sesekljajte 5-6 strokov česna in zmečkajte 2 stroka česna.
  • Segrejte ponev, dodajte 1 žlico oljčnega olja in 1 žlico masla.
  • Dodajte 2 strta stroka česna in pustite, da se vlije v olje približno 30 sekund. Odstranite stroke česna.
  • Nato dodajte fileje piščančjih prsi in jih pecite 4-5 minut na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in ​​pečeni. Po potrebi dodajte še olje. Odstavite, ko sta oba fileja pečena.
  • V ponev dodajte 1 žlico masla in pražite čebulo, dokler ne postekleni. Nato dodate sesekljan česen in pražite 10-15 sekund.
  • Dodajte 1/2 skodelice piščančje juhe ali vode. Dodajte 1 majhno kocko piščančje juhe, če uporabljate vodo.
  • Dodajte 1 žličko limoninega soka, posušen origano, posušen peteršilj in dobro premešajte. Dušite, dokler se čebula ne zmehča in se tekočina zmanjša.
  • Zmešajte 1/2 skodelice smetane in dodajte ščepec muškatnega oreščka. To izboljša omako.
  • Kuhajte, dokler omaka ne doseže želene gostote. Poskusite slanost in po potrebi dodajte sol.
  • Dodajte nazaj piščančje prsi in kuhajte še 1 minuto, da se piščanec segreje. Postrezite z rižem/pire krompirjem/dušeno zelenjavo ali testeninami.

Video recept

Jed je odlična ideja za kosilo, kadar si zaželite nekaj okusnega in hitro pripravljenega.

Tole morate poskusiti: Recept za piščančji paprikaš z bučo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPranje puhovke: dodajte samo eno stvar v boben in bo kot nova
Naslednji članekDom vpliva na finance in odnose: s temi preprostimi spremembami se energie obrnejo v vašo korist