Pripravite si okusno Stromboli, pravo italijansko specialiteto, ki združuje bogate mesne okuse, sir in omako za pico, vse zavito v puhasto domače testo. Popolno za večerjo ali družabne prigrizke!

Sestavine

Testo:

  • 250–290 g (2 skodelici) večnamenske ali krušne moke (plus do ⅓ skodelice po potrebi)
  • 1 čajna žlička instant suhega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 200 ml tople vode (105–115 °F)
  • 2 žlici olivnega olja (plus dodatno za skledo)

Nadev:

  • 1 žlica stopljenega masla
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • ⅓ skodelice omake za pico (plus več za serviranje)
  • 8 rezin šunke ali puranjih prsi
  • 8 rezin sira provolone
  • 8 rezin salame
  • 1 ¼ skodelice naribanega sira mocarela
  • 1 jajce, razžvrkljano z 1 žlico vode
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 2 žlici svežega peteršilja, sesekljanega

Postopek

  1. V skledi mešalnika zmešajte moko, kvas, sladkor in sol. Dodajte vodo in olje ter mešajte, dokler ne nastane testo.
  2. Z gnetilnim kavljem testo gnetite 5–7 minut, dokler ni gladko in elastično. Če je preveč lepljivo, dodajte po 1 žlico moke.
  3. Oblikujte testo v kroglo, ga položite v naoljeno skledo, pokrijte in pustite vzhajati približno 60 minut, da se podvoji.
  4. Pečico segrejte na 200 °C.
  5. Testo razvaljajte v pravokotnik velikosti 25 x 35 cm. Površino premažite z maslom in potresite s česnom.
  6. Na testo razporedite omako za pico, nato dodajte šunko, provolone, salamo in mocarelo.
  7. Robove testa premažite z jajčno pasto, nato zložite krajše stranice in zvijte daljšo stran kot rolo. Robove zatesnite.
  8. Testo premažite z jajčno pasto, potresite s parmezanom in peteršiljem ter naredite 5 tankih zarez na vrhu.
  9. Stromboli previdno prenesite na pekač, obložen s peki papirjem. Pecite 25 minut oziroma dokler ni zlato rjavo. Z
  10. a dodatno hrustljavost premažite z maslom in pecite še 2 minuti.
  11. Pustite počivati 5 minut, nato narežite in postrezite s toplo omako za pico.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Enostavni pizza zvitki, ki bodo navdušili vsakogar


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako pravilno oprati pernate blazine in jih ohraniti mehke več let
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko na sliki najdete žival? Gleda vas