Želite narediti korak naprej pri peki sladic? Ta rolada spominja na žirafo in preprosta je za pripravo. Navdušila bo vse, ki jo bodo videli in jedli.

Sestavine

Za biskvit:

  • 6 jajc
  • 100 ml olja
  • 3-4 žlice vrele vode
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 2 žlici kakava
  • 2 žlici čokolade v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 vanilijev sladkor

Za kremo:

  • 3 čokoladni pudingi
  • 10 žlic sladkorja
  • 700 ml mleka
  • 150 g masla
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 150 g čokolade za kuhanje (lahko tudi mlečne čokolade po želji)
  • 2-3 banane

Postopek

  1. Za biskvit ločimo beljake od rumenjakov.
  2. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
  3. Ko se speni, dodamo olje, na kratko premešamo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo.
  4. Na koncu ročno vmešamo še posebej stepene beljake.
  5. Od rumene zmesi za biskvit ločimo približno četrtino (10 žlic). Pripravimo velik pekač, čez katerega položimo peki papir.
  6. S pomočjo brizgalke ali vrečke za okraševanje tort naredimo mrežo po celotni površini lista. Črte naredite tanke in ne povsem simetrične pravokotnike, da dobite čim bolj naraven učinek žirafe.
  7. Pekač z narisano mrežo postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 180C in pečemo 3-4 minute.
  8. Med tem časom preostanku biskvitne zmesi dodamo kakav in čokolado v prahu ter dobro premešamo. Mrežo vzamemo iz pečice in po vsem enakomerno razporedimo zdaj rjavo zmes za biskvit. Ni ga veliko, ker je vendarle rolada, ampak na koncu z žlico zabelimo vse rumene izbokline.
  9. Pekač vrnemo v pečico in pečemo pri isti temperaturi še 20 minut.
  10. Vroč zavitek takoj ovijemo s peki papirjem in pustimo, da se ohladi.
  11. V tem času naredimo kremo.
  12. 600 ml mleka zavremo, ostalo pa zmešamo s praškom za puding in sladkorjem.
  13. Zalijemo z vrelim mlekom in skuhamo puding. Še vroči dodamo naribano čokolado in dobro premešamo, da se vsa stopi.
  14. Med mešanjem ohladimo, da se na vrhu ne naredi skorjica. V ohlajeno kremo vmešamo maslo, ki smo ga prej naredili s sladkorjem v prahu.
  15. Zavito rolado odvijemo, odstranimo peki papir. Celotno površino premažemo s kremo, na spodnji rob pa eno zraven druge položimo cele banane.
  16. Vse skupaj previdno zvijemo in pustimo na hladnem, da se strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo cvetje, vendar ljudje z odličnim vidom vidijo tudi žuželko
Naslednji članekČe boste uporabili te trike, vaša črna oblačila ne bodo pobledela po pranju