Želite narediti korak naprej pri peki sladic? Ta rolada spominja na žirafo in preprosta je za pripravo. Navdušila bo vse, ki jo bodo videli in jedli.
Sestavine
Za biskvit:
- 6 jajc
- 100 ml olja
- 3-4 žlice vrele vode
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic moke
- 2 žlici kakava
- 2 žlici čokolade v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 vanilijev sladkor
Za kremo:
- 3 čokoladni pudingi
- 10 žlic sladkorja
- 700 ml mleka
- 150 g masla
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 150 g čokolade za kuhanje (lahko tudi mlečne čokolade po želji)
- 2-3 banane
Postopek
- Za biskvit ločimo beljake od rumenjakov.
- Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Ko se speni, dodamo olje, na kratko premešamo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo.
- Na koncu ročno vmešamo še posebej stepene beljake.
- Od rumene zmesi za biskvit ločimo približno četrtino (10 žlic). Pripravimo velik pekač, čez katerega položimo peki papir.
- S pomočjo brizgalke ali vrečke za okraševanje tort naredimo mrežo po celotni površini lista. Črte naredite tanke in ne povsem simetrične pravokotnike, da dobite čim bolj naraven učinek žirafe.
- Pekač z narisano mrežo postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 180C in pečemo 3-4 minute.
- Med tem časom preostanku biskvitne zmesi dodamo kakav in čokolado v prahu ter dobro premešamo. Mrežo vzamemo iz pečice in po vsem enakomerno razporedimo zdaj rjavo zmes za biskvit. Ni ga veliko, ker je vendarle rolada, ampak na koncu z žlico zabelimo vse rumene izbokline.
- Pekač vrnemo v pečico in pečemo pri isti temperaturi še 20 minut.
- Vroč zavitek takoj ovijemo s peki papirjem in pustimo, da se ohladi.
- V tem času naredimo kremo.
- 600 ml mleka zavremo, ostalo pa zmešamo s praškom za puding in sladkorjem.
- Zalijemo z vrelim mlekom in skuhamo puding. Še vroči dodamo naribano čokolado in dobro premešamo, da se vsa stopi.
- Med mešanjem ohladimo, da se na vrhu ne naredi skorjica. V ohlajeno kremo vmešamo maslo, ki smo ga prej naredili s sladkorjem v prahu.
- Zavito rolado odvijemo, odstranimo peki papir. Celotno površino premažemo s kremo, na spodnji rob pa eno zraven druge položimo cele banane.
- Vse skupaj previdno zvijemo in pustimo na hladnem, da se strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira