Za okusno sladico je vedno prostor v želodcu, še posebej, kadar je to pecivo, ki je sočno, ravno prav sladko in puhasto. Recept v nadaljevanju.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 240 g moke
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 3 žlice sladkorja

Polnilo:

  • 800 g kremnega sira
  • 5 rumenjakov
  • 120 g sladkorja
  • 150 g jogurta
  • 3 žlice zdroba
  • 200 g jagod (češenj, višenj …)
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 5 beljakov
  • 150 g sladkorja

Postopek

  1. V skledo damo maslo, sladkor in penasto umešamo.
  2. Dodamo 1 jajce in mešamo dalje.
  3. Sedaj v mešanico dodamo še pecilni prašek, kakav in moko (v treh delih).
  4. Premešamo z lopatko, da se sestavine spojijo.
  5. Nato nadaljujemo z gnetenjem.
  6. Dobimo čvrsto testo, ki ga razporedimo po pekaču velikosti 20 x 30 cm.
  7. Jagode damo v skledo skupaj s sladkorjem in škrobom in kuhamo na ognju, dokler se ne zgosti.
  8. Odstavimo z ognja in damo na stran.
  9. V skledo damo kremni sir, sladkor, rumenjake in jogurt. Vse dobro premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Na koncu vmešamo še zdrob.
  10. Prelijemo čez testo, po vrhu kreme prelijemo še polnilo iz jagod (češenj, višenj …).
  11. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.
  12. Beljake zmešamo skupaj s sladkorjem v trd sneg.
  13. Prelijemo čez pečeno pecivo in vrnemo v pečico še za 10 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPotresite 4 žličke tega prahu okoli paradižnika na vrtu in se čudite rezultatu
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete konja na sliki?