Za okusno sladico je vedno prostor v želodcu, še posebej, kadar je to pecivo, ki je sočno, ravno prav sladko in puhasto. Recept v nadaljevanju.
Sestavine
- 100 g masla
- 1 jajce
- 240 g moke
- 1 žlica kakava
- 1 žlica pecilnega praška
- 3 žlice sladkorja
Polnilo:
- 800 g kremnega sira
- 5 rumenjakov
- 120 g sladkorja
- 150 g jogurta
- 3 žlice zdroba
- 200 g jagod (češenj, višenj …)
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica koruznega škroba
- 5 beljakov
- 150 g sladkorja
Postopek
- V skledo damo maslo, sladkor in penasto umešamo.
- Dodamo 1 jajce in mešamo dalje.
- Sedaj v mešanico dodamo še pecilni prašek, kakav in moko (v treh delih).
- Premešamo z lopatko, da se sestavine spojijo.
- Nato nadaljujemo z gnetenjem.
- Dobimo čvrsto testo, ki ga razporedimo po pekaču velikosti 20 x 30 cm.
- Jagode damo v skledo skupaj s sladkorjem in škrobom in kuhamo na ognju, dokler se ne zgosti.
- Odstavimo z ognja in damo na stran.
- V skledo damo kremni sir, sladkor, rumenjake in jogurt. Vse dobro premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Na koncu vmešamo še zdrob.
- Prelijemo čez testo, po vrhu kreme prelijemo še polnilo iz jagod (češenj, višenj …).
- Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.
- Beljake zmešamo skupaj s sladkorjem v trd sneg.
- Prelijemo čez pečeno pecivo in vrnemo v pečico še za 10 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira