Ruske kape so sladki biseri tradicije. Pecivo, ki je vedno prisotno na družinskih srečanjih in ki razveseli vse. Okusen biskvit in bogat nadev v kombinaciji s čokolado je nekaj, kar navduši vse.
Sestavine
Za biskvit:
- 5 jajc
- 14 žlic sladkorja
- 25 žlic moke
- 3 (majhne kavne skodelice) olja
- 3 žlice kakava
- 1 vrečka pecilnega praška

Za nadev:
- 1 liter mleka
- 20 žlic sladkorja
- 10 žlic moke
- 250 g margarine
- 100 g kokosa
- 100 g čokolade
- 3 žlice olja
Postopek
- Jajca stepamo toliko časa, da postanejo penasta, nato dodamo sladkor. Stepamo, dokler se dobro ne združi. Nato vmešamo moko, pecilni prašek, olje in na koncu kakav. To mešanico združimo z jajci in dobro stepemo.
- Zmes enakomerno vlijemo v obložen pekač in pečemo pri 200 stopinjah. Ko je pečena, pustimo, da se ohladi.
- Od enega litra mleka ločimo dva decilitra in vanj vmešamo moko. Preostalemu mleku dodamo sladkor in pristavimo na štedilnik, da zavre. Ko mleko zavre, dodamo presejano moko in kuhamo toliko časa, da se nadev zgosti. Nato pustimo, da se nadev dobro ohladi. Ohlajenemu nadevu dodamo zmešano margarino.
- Z okroglim modelčkom izdolbemo iz biskvita kroge in jih prerežemo na pol. Nadev namažemo na eno polovico in jo združimo z drugo, tako da izgleda kot tortica. Premažemo z nadevom in povaljamo v kokosu. Stopimo čokolado z oljem in z žlico prelijemo po vrhu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira