Če imate radi sočna peciva, potem je to recept, ki ga preprosto morate narediti. Nekaj truda in ogromno slasti.
Sestavine
Sestavine za belo kremo:
- 6 žlic moke
- 6 žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 500 ml mleka
- 250 g margarine
Sestavine za rumeno kremo:
- 3 vanilijevi pudingi
- 1 l pomarančnega soka
- 7 žlic sladkorja
Sestavine za biskvit:
- 3 jajca
- 125 g sladkorja
- 100 ml tople vode
- 100 ml olja
- 180 g moke
- 2 žlici kakava v prahu –
- 1/2 pecilnega praška
- Velikost pekača 24×30 cm
Postopek
- Pripravimo belo kremo.
- Najprej v skledo damo sladkor, vanilijev sladkor, moko in dobro premešamo.
- Prilijemo 500 ml mleka, ki ga dajemo postopoma in vmes mešamo, da dobimo gladko zmes.
- Vse skupaj zlijemo v lonec in skuhamo, da dobimo gosto kremo. Med kuhanjem mešamo vseskozi.
- Ko je krema gosta, odstavimo z ognja in ohladimo.
- Pripravimo rumeno kremo.
- V skledo damo vanilijev puding, sladkor in prilivamo pomarančni sok.
- Vseskozi mešamo, da se lepo povežejo sestavine in da ni grudic.
- Tudi to zmes skuhamo v loncu, dokler ne postane gosta. Mešamo konstantno.
- Ko je krema pripravljena, jo odstavimo z ognja in damo na hlajenje.
- Pripravimo biskvit.
- V skledo damo 3 jajca, sladkor in zmešamo z mešalnikom, da dobimo puhasto zmes.
- V olje damo toplo vodo in prilijemo k jajcem.
- Dodamo moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
- Namastimo pekač in vanj vlijemo zmes.
- Pečemo 12 minut na 180 stopinjah.
- Belo kremo premešamo z mešalnikom in ji dodamo 250 g masla ali margarine. Premešamo.
- Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in premažemo najprej z belo kremo.
- Nato ga premažemo še z rumeno kremo in ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Ste vedeli? Zelje skriva svetovne rekorde, starodavne mite in celo lepotne trike
- Sladica brez moke in sladkorja, a vseeno bodo vsi navdušeni
- Kruh diši božansko, a telo ima drugačno mnenje – prepoznajte opozorila
- Pripravite ta priljubljen jesenski napitek sami doma, zelo je enostavno
- Kako shraniti kostanj, da ga boste lahko uživali vse do zime
- Recept za veganski ričet, ki bo všeč tudi ljubiteljem mesa