Ameriške palačinke so popoln zajtrk, sladica ali priboljšek za vsak dan. V primerjavi s klasičnimi palačinkami so nekoliko debelejše, puhaste in še posebej okusne, če jih obogatimo s čokolado in nežno mascarpone kremo. S tem receptom bodo vaše palačinke vedno uspele – mehke, sočne in slastne.

Sestavine

Za palačinke:

  • 250 ml mleka
  • 220 g moke
  • 1 jajce
  • 2 žlici sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 50 g masla
  • 1 vaniljev sladkor
  • ½ pecilnega praška
  • ščepec sode bikarbone (na vrh žlice)
  • 50 g čokolade (stopljene)
  • maslo za peko

Za nadev:

  • 250 g mascarponeja
  • 100 g sladke smetane za stepanje

Po želji:

  • čokolada (stopljena)
  • sveže sadje (jagode, banane, borovnice …)

Postopek

  1. V skledi z metlico zmešajte mleko in jajce. Nato dodajte stopljeno maslo in stopljeno čokolado ter vse skupaj dobro premešajte.
  2. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor, sol in vaniljev sladkor.
  3. Suhe sestavine postopoma dodajte v mokro maso. Dobro premešajte z električnim mešalnikom, da dobite gladko, gosto zmes brez grudic.
  4. Ponev segrejte na srednji temperaturi. Pred vsako palačinko dodajte košček masla. Ko se maslo stopi, vlijte zmes in oblikujte manjše okrogle palačinke.
  5. Ko se na površini pojavijo mehurčki, palačinko obrnite in specite še na drugi strani.
  6. Postopek ponavljajte, dokler vam ne zmanjka mase.
  7. Mascarpone in sladko smetano stepite do gladke, goste kreme. Pripravljeno kremo nadevajte v slaščičarsko vrečko.
  8. Pečene palačinke zložite eno na drugo, prelijte jih s stopljeno čokolado ter okrasite s pripravljeno mascarpone kremo.
  9. Za piko na i dodajte še sadje po želji ter dodatno prelijte s čokolado.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za zelene palačinke, ki vas bodo navdušile

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBabičine skrivnosti: Za brisanje tal uporabite tale trik naših babic
Naslednji članekOptična iluzija: Samo najostrejši umi lahko opazijo skrito besedo ‘BINGO’ v 5 sekundah!