Razpokančki iz kakava so mehki, rahlo žvečljivi piškoti, prekriti s sladkornim prahom, ki med peko ustvari čudovit razpokan vzorec.

Sestavine

  • 100 g kakava v prahu
  • 350 g sladkorja
  • 120 ml rastlinskega olja
  • 4 velika jajca (sobne temperature)
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  •  240 g večnamenske moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • ¾ čajne žličke soli
  • 120 g skodelica sladkorja v prahu

Postopek

  1. V veliki posodi zmešajte granulirani sladkor, kakav v prahu in rastlinsko olje.
  2. Stepajte z ročnim ali stoječim mešalnikom na srednji hitrosti, dokler zmes ni gladka in sijoča.
  3. Eno po eno dodajajte jajca in po vsakem dobro premešajte.
  4. Na koncu vmešajte vaniljev ekstrakt.
  5. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
  6. Suhe sestavine postopoma dodajajte kakavovi zmesi, mešajte na nizki hitrosti, dokler se ne združijo v enotno testo.
  7. Testo pokrijte s plastično folijo in ga postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.
  8. Pečico segrejte na 175 °C.
  9. Dva velika pekača obložite s pergamentnim papirjem.
  10. V manjšo skledo stresite sladkor v prahu.
  11. Z žličko ali majhno zajemalko za sladoled zajemajte ohlajeno testo in oblikujte kroglice, velike približno 2,5 cm.
  12. Kroglice povaljajte v sladkorju v prahu, dokler niso popolnoma prekrite.
  13. Položite jih na pripravljen pekač, razmaknjene približno 2 cm narazen.
  14. Piškote pecite 10–12 minut, dokler robovi niso čvrsti, sredina pa rahlo napihnjena in videti še rahlo mokra.
  15. Pustite, da se piškoti nekaj minut ohladijo na pekaču, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Piškoti iz samo treh sestavin, pa vseeno navdušijo vsakogar!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSladica brez peke in brez želatine, ki je popolna za praznike
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #88