Ti hrustljavi ocvrtki iz bučk so odličen način, da porabite poletne presežke bučk. Recept je enostaven in ne bo vam vzel veliko časa. Postrezite jih z vašo najljubšo omako kot okusno prilogo ali prigrizek!
Sestavine
- 450 g bučk , približno 3 srednje velike
- 2 veliki jajci
- 1½ skodelice sesekljane mlade čebule, približno 1 šopek
- 3 stroki česna , naribani
- 2 žlici sesekljanega svežega kopra
- 1 žlica limonine lupinice
- 1 čajna žlička morske soli
- 2¼ skodelice drobtin, razdeljene
- 3 žlice večnamenske moke
- Avokadovo olje, za ponev
- Sveže mlet črni poper
- Tatarska omaka ali druga kremasta omaka za serviranje

Postopek
- Bučke naribajte na velikem ribežinu. Položite jih na kuhinjsko krpo in ožemite odvečno vlago.
- V veliki skledi stepite jajca. Dodajte naribane bučke, mlado čebulo, česen, koper, limonino lupinico, sol in nekaj mletega popra.
- Dodajte 1½ skodelice drobtin, potresite z moko in premešajte. Preostale ¾ skodelice drobtin dajte v plitvo posodo in postavite na stran.
- Ponev segrejte na srednjo temperaturo. Z merilno skodelico (¼ skodelice) oblikujte mešanico bučk v 14 do 16 tankih polpetov. Vsakega položite v drobtine in jih dobro obdajte z njimi. Mešanica se na tej točki morda zdi rahla, vendar se bodo polpete med peko strdile.
- Ponev obilno premažite z oljem.
- Polpete pecite 2 do 3 minute na prvi strani, jih obrnite in pecite še 2 do 3 minute oziroma dokler niso dobro porjaveli, po potrebi v serijah.
- Prestavite na krožnik ali pekač, obložen s papirnato brisačo, da se maščoba odcedi.
- Začinite po okusu in postrezite z omako.

PREBERITE TUDI: 10 odličnih receptov, s katerimi boste porabili bučke in uživali v jedi
Zadnji prispevki
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
- Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
- Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
- Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
- Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
















































