Ti hrustljavi ocvrtki iz bučk so odličen način, da porabite poletne presežke bučk. Recept je enostaven in ne bo vam vzel veliko časa. Postrezite jih z vašo najljubšo omako kot okusno prilogo ali prigrizek!

Sestavine

  • 450 g bučk , približno 3 srednje velike
  • 2 veliki jajci
  • 1½ skodelice sesekljane mlade čebule, približno 1 šopek
  • 3 stroki česna , naribani
  • 2 žlici sesekljanega svežega kopra
  • 1 žlica limonine lupinice
  • 1 čajna žlička morske soli
  • 2¼ skodelice drobtin, razdeljene
  • 3 žlice večnamenske moke
  • Avokadovo olje, za ponev
  • Sveže mlet črni poper
  • Tatarska omaka ali druga kremasta omaka za serviranje

Recept: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina

Postopek

  1. Bučke naribajte na velikem ribežinu. Položite jih na kuhinjsko krpo in ožemite odvečno vlago.
  2. V veliki skledi stepite jajca. Dodajte naribane bučke, mlado čebulo, česen, koper, limonino lupinico, sol in nekaj mletega popra.
  3. Dodajte 1½ skodelice drobtin, potresite z moko in premešajte. Preostale ¾ skodelice drobtin dajte v plitvo posodo in postavite na stran.
  4. Ponev segrejte na srednjo temperaturo. Z merilno skodelico (¼ skodelice) oblikujte mešanico bučk v 14 do 16 tankih polpetov. Vsakega položite v drobtine in jih dobro obdajte z njimi. Mešanica se na tej točki morda zdi rahla, vendar se bodo polpete med peko strdile.
  5. Ponev obilno premažite z oljem.
  6. Polpete pecite 2 do 3 minute na prvi strani, jih obrnite in pecite še 2 do 3 minute oziroma dokler niso dobro porjaveli, po potrebi v serijah.
  7. Prestavite na krožnik ali pekač, obložen s papirnato brisačo, da se maščoba odcedi.
  8. Začinite po okusu in postrezite z omako.

Recept: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina

PREBERITE TUDI: 10 odličnih receptov, s katerimi boste porabili bučke in uživali v jedi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe težko prenašate vročino, imate lahko resna zdravstvena stanja, ki kličejo po zdravniku
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #117