Ta enostavna torta je praviloma narejena iz piškotov s čokoladnimi koščki, ki jih najprej namočimo v mleko, nato pa premažemo s kremo iz sladke smetane in sira ali pa samo s sladko smetano.
Sestavine
- 600 g piškotov s koščki čokolade
- 500 ml sladke smetane (stepena)
- 3 sirni namazi
- 4 žlice kisle smetane
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml mleka
Postopek
- Okrogel model premera 22 cm obložimo s prozorno folijo, če nameravamo torto po ohlajanju stresati ven. Če delamo v modelu, katerega stranice se odpirajo, potem folije ne potrebujemo na dnu, ampak samo ob straneh za lažje ločevanje.
- Sladko smetano zmešamo s sladkorjem v prahu, da dobimo trdo stepeno smetano. Nato dodamo kislo smetano in sirni namaz ter vse skupaj dobro premešamo.
- Pri zlaganju vsak piškot na kratko pomočimo v mleko in začnemo zlagati v krog ob strani modela. Vrste piškotov torej zlagamo od zunaj na noter!
- Zloženo vrsto piškotov z lopatko namažemo s kremo debeline cca 1-2 cm. Sedaj je na vrsti drugi krog piškotov na enak način – pomočimo jih v mleko in položimo k kremi.
- Nanesemo drugo plast kreme in tako naprej, dokler ne porabimo vse.
- Torto po vrhu malo namažemo s kremo in postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Ohlajeno torto sprostimo iz modela in jo z vseh strani premažemo s preostankom kreme.
- Po vrhu potresemo naribano čokolado in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira