Ta enostavna torta je praviloma narejena iz piškotov s čokoladnimi koščki, ki jih najprej namočimo v mleko, nato pa premažemo s kremo iz sladke smetane in sira ali pa samo s sladko smetano.

Sestavine

  • 600 g piškotov s koščki čokolade
  • 500 ml sladke smetane (stepena)
  • 3 sirni namazi
  • 4 žlice kisle smetane
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 ml mleka

Postopek

  1. Okrogel model premera 22 cm obložimo s prozorno folijo, če nameravamo torto po ohlajanju stresati ven. Če delamo v modelu, katerega stranice se odpirajo, potem folije ne potrebujemo na dnu, ampak samo ob straneh za lažje ločevanje.
  2. Sladko smetano zmešamo s sladkorjem v prahu, da dobimo trdo stepeno smetano. Nato dodamo kislo smetano in sirni namaz ter vse skupaj dobro premešamo.
  3. Pri zlaganju vsak piškot na kratko pomočimo v mleko in začnemo zlagati v krog ob strani modela. Vrste piškotov torej zlagamo od zunaj na noter!
  4. Zloženo vrsto piškotov z lopatko namažemo s kremo debeline cca 1-2 cm. Sedaj je na vrsti drugi krog piškotov na enak način – pomočimo jih v mleko in položimo k kremi.
  5. Nanesemo drugo plast kreme in tako naprej, dokler ne porabimo vse.
  6. Torto po vrhu malo namažemo s kremo in postavimo v hladilnik, da se strdi.
  7. Ohlajeno torto sprostimo iz modela in jo z vseh strani premažemo s preostankom kreme.
  8. Po vrhu potresemo naribano čokolado in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če najdete kita na sliki v 15 sekundah, imate visok IQ
Naslednji članekTestenine s sirom, to je jed, ki je obnorela ljudi širom sveta