Sezona krofov je trenutno na vrhuncu. Čeprav so nam na voljo na vsakem koraku, skoraj v vseh pekarnah in slaščičarnah, bodo mnogi še vedno z veseljem pripravili domače krofe. Poleg klasičnih nadevov iz marmelade ali tistih s čokoladnim nadevom lahko najdemo recepte za različne nenavadne različice krofov.
Danes vam predstavljamo glazuro z okusom gin tonica, ki bi lahko razveselila vse ljubitelje te kultne pijače. Krofi sami so narejeni na klasičen način (po tem receptu) in po tradicionalnem receptu jih po želji napolnijo z marmelado, po ohladitvi pa prelijejo z glazuro.
Sestavine za glazuro:
– 10 žlic sladkorja v prahu
– 4 žlice gina
– 2 žlici tonika
– 4 žličke limoninega soka
Priprava glazure:
Vse sestavine damo v skledo in z metlico ali mešalnikom zmešamo. Glazura mora biti gosta in lepljiva. Ko se krofi popolnoma ohladijo, jih položite na pladenj ali krožnik in na vsakega razporedite žlico glazure.
Njami!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira