Ta preprosta bučkina pita je odlična izbira za hitro kosilo ali toplo predjed. Pripravljena je v eni sami skledi, postrežete pa jo lahko s svežo zeleno solato, jogurtom ali kislo smetano. Okusna, nasitna in zelo enostavna za pripravo!
Sestavine
- 5 jajc
- 150 g gladke moke
- 1½ čajne žličke pecilnega praška
- 380 g naribanih bučk
- 1 čebula
- 200 g slanine
- 90 g naribanega sira
- 40 ml olivnega olja
- Sol in poper po okusu
Postopek
- Segrevanje pečice: Pečico segrejte na 170 °C. Pekač velikosti 30 x 20 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko.
- Priprava sestavin: Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Slanino narežite na kocke. Naribane bučke z rokami dobro odcedite, da odstranite odvečno tekočino.
- Mešanje mase: V večji skledi stepite jajca, dodajte moko s pecilnim praškom in z metlico mešajte, da dobite gladko maso. Primešajte še bučke, čebulo, slanino, sir, olje, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse poveže.
- Peka: Zmes vlijte v pripravljen pekač in enakomerno razporedite. Pecite 30 minut oziroma dokler pita ni zlato zapečena.
- Postrežba: Ko je pita pečena, jo nekoliko ohladite, narežite in postrezite.
PRIPRAVITE TUDI: Recept: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina

Zadnji prispevki
- Kako si pomagati pri bolečem grlu: preizkušeni nasveti iz domače lekarne
- Najbolj mehko jogurtovo pecivo, ki se kar topi v ustih
- Katere jedi so najbolj primerne za v zamrzovalnik?
- Najbolj mehki buhteljni z vanilijevim nadevom: recept, ki vedno uspe
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda















































