Ta preprosta bučkina pita je odlična izbira za hitro kosilo ali toplo predjed. Pripravljena je v eni sami skledi, postrežete pa jo lahko s svežo zeleno solato, jogurtom ali kislo smetano. Okusna, nasitna in zelo enostavna za pripravo!
Sestavine
- 5 jajc
- 150 g gladke moke
- 1½ čajne žličke pecilnega praška
- 380 g naribanih bučk
- 1 čebula
- 200 g slanine
- 90 g naribanega sira
- 40 ml olivnega olja
- Sol in poper po okusu
Postopek
- Segrevanje pečice: Pečico segrejte na 170 °C. Pekač velikosti 30 x 20 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko.
- Priprava sestavin: Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Slanino narežite na kocke. Naribane bučke z rokami dobro odcedite, da odstranite odvečno tekočino.
- Mešanje mase: V večji skledi stepite jajca, dodajte moko s pecilnim praškom in z metlico mešajte, da dobite gladko maso. Primešajte še bučke, čebulo, slanino, sir, olje, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse poveže.
- Peka: Zmes vlijte v pripravljen pekač in enakomerno razporedite. Pecite 30 minut oziroma dokler pita ni zlato zapečena.
- Postrežba: Ko je pita pečena, jo nekoliko ohladite, narežite in postrezite.
PRIPRAVITE TUDI: Recept: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina
Zadnji prispevki
- Je papir za peko (peki papir) res varen? To smo izvedeli
- To je razlog, zakaj paradižnik popoka in nasvet, kako to preprečiti
- Seznam živil in stvari, ki jih je pametno vzeti s seboj na morje
- Tako hitro in brez prevelikega truda očistite zaveso za tuš
- Recept: Najbolj enostavni slivovi cmoki brez krompirja
- So bananini olupki na vrtu res koristni, ali so samo še en trik, ki ne deluje?