Ta preprosta bučkina pita je odlična izbira za hitro kosilo ali toplo predjed. Pripravljena je v eni sami skledi, postrežete pa jo lahko s svežo zeleno solato, jogurtom ali kislo smetano. Okusna, nasitna in zelo enostavna za pripravo!

Sestavine

  • 5 jajc
  • 150 g gladke moke
  • 1½ čajne žličke pecilnega praška
  • 380 g naribanih bučk
  • 1 čebula
  • 200 g slanine
  • 90 g naribanega sira
  • 40 ml olivnega olja
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Segrevanje pečice: Pečico segrejte na 170 °C. Pekač velikosti 30 x 20 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko.
  2. Priprava sestavin: Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Slanino narežite na kocke. Naribane bučke z rokami dobro odcedite, da odstranite odvečno tekočino.
  3. Mešanje mase: V večji skledi stepite jajca, dodajte moko s pecilnim praškom in z metlico mešajte, da dobite gladko maso. Primešajte še bučke, čebulo, slanino, sir, olje, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse poveže.
  4. Peka: Zmes vlijte v pripravljen pekač in enakomerno razporedite. Pecite 30 minut oziroma dokler pita ni zlato zapečena.
  5. Postrežba: Ko je pita pečena, jo nekoliko ohladite, narežite in postrezite.

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Bučkini ocvrtki, ki jih bo oboževala vsa družina

Recept: Hitra bučkina pita – ko imate veliko bučk in ne veste, kaj bi z njimi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako hitro in brez prevelikega truda očistite zaveso za tuš
Naslednji članekSeznam živil in stvari, ki jih je pametno vzeti s seboj na morje