Čudovit in enostaven za pripravo in s čudovito raznolikim okusom. Krompirjev golaž je enolončnica iz juhe ali vode in čebule, začimb, narezane klobase (v našem primeru hrenovke) in krompirja, narezanega na četrtine. Skoraj bi ga lahko opisali kot “mlajšo sestro” tipičnega govejega golaža. Še posebej je priljubljen v Avstriji.
POVEZANO: Recept: Zelenjavna mineštra
Sestavine
- 2 žlici olja
- 1 sesekljana čebula
- 50 g slanine (narezane na koščke)
- 2 stroka česna (strt)
- 1 žlička mlete paprike
- 500 g krompirja (narezan na kocke)
- 2 korenčka
- 2 vejici timijana
- 2 lovorjeva lista
- 1 L jušne osnove (ali vode)
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 2 hrenovki
- sol
- poper
Postopek
V lonec damo olje in na njem prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo še slanino, česen in žličko mlete paprike, popražimo. Ko lepo zadiši, dodamo še krompir, korenčka, vejici timijana, lovorjev list in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo 30 minut. Po dobre pol ure dodate v lonec še narezani hrenovki, solite in poprajte ter kuhajte še 10 minut.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira