Ta krompirjeva juha je preprost, zdrav in okusen obrok, ki ga lahko pripravite brez veliko truda. Pečica bo opravila večino dela, vi pa boste uživali v bogatem in kremnem okusu, ki ga ta vitaminska juha ponuja.
Sestavine
- 500 g mokastega krompirja
- 1 šopek zelenjave za juho (korenje, zelena, peteršiljeva korenina)
- 1 šalotka
- 1 lovorjev list
- 600 ml zelenjavne osnove
- 20 g masla
- Sol, poper po okusu
- Ščepec mletega muškatnega oreščka
Postopek
- Pečico segrejte na 170 °C.
- Krompir, zelenjavo in šalotko narežite na majhne kocke.
- Narezano zelenjavo in krompir dajte v globlji pekač ali posodo, ki je primerna za pečico.
- Dodajte 3 ščepce soli, premešajte in pustite stati približno 5 minut.
- Dodajte lovorjev list in prelijte z zelenjavno osnovo. Posodo pokrijte s pokrovom ali aluminijasto folijo.
- Posodo postavite v predhodno ogreto pečico in pustite, da se juha kuha 50 minut.
- Odstranite lovorjev list.
- Dodajte maslo in s paličnim mešalnikom juho pretlačite. Glede na želje lahko pustite večje kose zelenjave ali pa jo zmešate v popolnoma kremno juho.
- Juho začinite s soljo, poprom in ščepcem mletega muškatnega oreščka.
- Juho postrezite toplo, lahko jo okrasite s svežim sesekljanim peteršiljem ali s hrustljavimi krušnimi kockami.
- Za bogatejši okus lahko dodate smetano ali nariban sir.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira