Recept za popolno poletno sladico. Mafini s češnjami združujejo nežno testo in sočne češnje in se jim je res težko upreti.
Sestavine (za 12 mafinov)
- 1 jajce
- 50 ml olja
- 250 ml mleka
- 75 g sladkorja
- 225 g ostre moke
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- naribana lupinica polovice limone
- sveže ali zamrznjene češnje (po 6 na mafin)
Postopek
- Segrejte pečico na 175 °C in pripravite pekač za mafine (lahko uporabite papirnate modelčke).
- V večji skledi zmešajte jajce, olje, mleko in sladkor. Tekoče sestavine naj bodo sobne temperature.
- V ločeni posodi zmešajte moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek in limonino lupinico.
- Združite suhe in mokre sestavine, mešajte le toliko, da dobite enotno maso.
- Modelčke napolnite do polovice ali malo čez in v vsakega vtisnite približno 6 češenj.
- Pecite 20 minut, oziroma dokler zobotrebec, zapičen v sredino, ne pride ven čist.
- Ohladite na rešetki, po želji potresite s sladkorjem v prahu.
PRIPRAVITE TUDI: Recept za brzinsko pecivo z višnjami
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira