Recept za popolno poletno sladico. Mafini s češnjami združujejo nežno testo in sočne češnje in se jim je res težko upreti.

Sestavine (za 12 mafinov)

  • 1 jajce
  • 50 ml olja
  • 250 ml mleka
  • 75 g sladkorja
  • 225 g ostre moke
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • naribana lupinica polovice limone
  • sveže ali zamrznjene češnje (po 6 na mafin)

Recept: Mafini s češnjami (hitra in enostavna priprava)

Postopek

  1. Segrejte pečico na 175 °C in pripravite pekač za mafine (lahko uporabite papirnate modelčke).
  2. V večji skledi zmešajte jajce, olje, mleko in sladkor. Tekoče sestavine naj bodo sobne temperature.
  3. V ločeni posodi zmešajte moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek in limonino lupinico.
  4. Združite suhe in mokre sestavine, mešajte le toliko, da dobite enotno maso.
  5. Modelčke napolnite do polovice ali malo čez in v vsakega vtisnite približno 6 češenj.
  6. Pecite 20 minut, oziroma dokler zobotrebec, zapičen v sredino, ne pride ven čist.
  7. Ohladite na rešetki, po želji potresite s sladkorjem v prahu.

PRIPRAVITE TUDI: Recept za brzinsko pecivo z višnjami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj storiti, ko vas opeče sonce: hitra domača pomoč in opozorilni znaki
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #115