Grozdje ni le odlično sveže – iz njega lahko pripravimo tudi izvrstno marmelado, ki bo v vašo kuhinjo prinesla okus jeseni.

Ta recept je preprost in omogoča, da marmelado obogatite z aromo po lastni izbiri, kot je višnja, vanilija ali malina.

Sestavine (za približno 8–10 kozarcev)

  • 4 kg grozdnih jagod
  • 1 dl vode
  • 2 kg sladkorja
  • 40 g želirnega sladkorja
  • 4 vanilijevi sladkorji
  • po želji polovica arome (višnja, vanilija, malina …)

Recept: Marmelada iz grozdja, v kateri boste uživali čez celo leto

Postopek

  1. Grozdju odstranimo peclje, jagode dobro operemo in zmečkamo.
  2. Dodamo 1 dl vode in na šibkem ognju kuhamo približno 2 uri.
  3. Maso precedimo, da odstranimo peške in kožice.
  4. V dobljen sok dodamo sladkor, vanilijev sladkor, želirni sladkor in po želji polovico izbrane arome.
  5. Kuhamo še 5 minut.
  6. Vročo marmelado nalijemo v sterilne kozarce, jih zapremo, obrnemo na pokrov za 5 minut in nato počasi ohladimo.

Grozdna marmelada je bila nekoč pravi zimski priboljšek, saj so gospodinje grozdje shranile v sladki obliki, ki je popestrila praznične mize. Z dodatkom arome pa lahko danes ustvarite unikatno različico po svojem okusu.

Recept za slivovo marmelado, kot ga še niste poskusili


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti napako, ki jo je storil keramičar pri polaganju ploščic?
Naslednji članekS temi triki bo perilo po pranju še dolgo časa dišalo, kot da bi ga polili z mehčalcem