Že kot otroci smo radi jedli miške (fritule) in sedaj je čas, da zopet najdemo zaprašeni recept in jih pripravimo. Velikokrat smo jih jedli predvsem v času pred PUSTOM, namesto krofov.
Sestavine
- 2 jogurtova lončka moke
- 2jajci
- 1pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
- 3 žlice sladkorja
- 1 jogurt
- malo soli
Postopek
Pripravimo sestavine in v večji posodi penasto umešamo jajca in sladkor. Dobro premešamo in ko dobimo primerno zmes, jo pustimo stati približno 15 minut. Segrejemo olje in z žlico polagamo testo v olje – cvremo do zlato-rumene barve.
Zadnji prispevki
- Popolni za jesenske večere: Mehki, dišeči in slastni mafini z jabolkom in cimetom
- Naravno čistilo za okna: preprost recept, ki premaga vsa kupljena čistila
- Kremno pecivo s čokolado, vanilijo in kokosom – nebeško dobro
- Dušeno rdeče zelje, odlična priloga za Martinovo
- Seznam stvari, ki jih nikoli ne puščajte v vozilu, ko se začne hladno vreme
- Domači prijatelj z orehi in čokolado: pecivo, ki vsakogar navduši
















































