Se radi pogrejete z juhami? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem morate pripraviti to nizkokalorično juho s piščancem, ki bo nasitila vaš želodec in obnorela vaše brbončice.
Sestavine
- Meso piščančjih nog – 200 g
- Krompir – 340 g
- Česen – 2 stroka
- Korenček – 1 kos
- Šampinjoni – 250 g
- Čebula – 1/2 kos
- Olive – 10 g
- Kisla smetana 12% – 1 žlica
- Zelenjavna juha – 600 ml
- Peteršilj – 1 šopek
- Začimbe: sol, črni poper, rdeča paprika, česen
Postopek
- Čebulo nasekljamo (po tem postopku je najlažje)
- Korenček narežemo na kolobarje, česen stremo, šampinjone narežemo na lističe.
- Piščančja stegna narežemo na trakce ali koščke. Posolimo in popramo. Dodamo še rdečo papriko in česen v prahu.
- Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.
- V lonec damo žlico olivnega olja in nekaj minut pražimo čebulo.
- Dodamo še meso in ga pražimo.
- Dodamo česen in ga pražimo minutko.
- Nato še ostale sestavine.
- Prelijemo z zelenjavno juho in kuhamo 20 minut.
- Sesekljamo česen, ga dodamo v juho in premešamo.
- Kuhamo še nekaj minut in juha je pripravljena.
















































