Ko je poletje in se vročina iz dneva v dan stopnjuje, si zagotovo ne želimo preživeti več kot pol ure v kuhinji. Zato iščemo recepte, ki zahtevajo minimalen čas priprave. Sreča je na naši strani, saj je poletje čas, ko je na voljo veliko svežega sadja in zelenjave, ki ju lahko uporabimo na nešteto načinov.
Eno od teh živil so bučke, sinonim za poletje. Večina jih zelo rada je na različne načine in eden izmed hitrih, enostavnih in nasitnih obrokov z bučkami je pred vami.
Sestavine
- 1 kg njokov
- 2 veliki bučki
- 500 ml smetane za kuhanje
- olje
- sol, poper, bazilika
- 4 žlice parmezana
Postopek
- Najprej naribamo ali narežemo bučko na tanke kose, nato jo posolimo in pustimo počivati.
- Ko mine nekaj časa, odlijemo odvečno vodo in bučke damo v segreto ponev z malo olja. Dušimo jih nekaj minut, nato dodamo smetano za kuhanje in začimbe po okusu, ter jih dušimo do želene gostote.
- Pazimo, da omake ne presolimo ali prekuhamo – mora ostati tekoča, da se njoki dobro prepojijo.
- V posebni posodi skuhamo njoke po navodilih na embalaži in jih nato prelijemo z bučkino omako.
- Pred serviranjem njokom dodamo parmezan ali drugi sir po okusu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira