Ta pita ni samo okusna in enostavna za pripravo, ampak je prava poslastica za vse, ki imajo radi preproste, a bogate sladice.

Sestavine

Testo:

  • 350 g moke
  • 200 g margarine ali masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 5 rumenjakov

Nadev:

  • 5 beljakov
  • 250 g sladkorja
  • 3 vaniljevi sladkorji
  • 2 kisli smetani
  • 1 l jogurta
  • 1 naribana limonina lupinica
  • 5 žlic moke

Ostalo:

  • Sladkor v prahu za posip

Postopek

  1. Zmešajte moko s pecilnim praškom. Na sredini naredite jamico, dodajte rumenjake, sladkor in margarino ali maslo sobne temperature. Umesite testo.
  2. Testo razdelite na dva enaka dela, oblikujte v krogli in ju zavijte v prozorno folijo. Enega postavite v hladilnik, drugega pa v zamrzovalnik za 1 uro.
  3. Pekač velikosti 20 x 35 cm namažite z maslom in posujte z moko.
  4. Kroglo iz hladilnika razvaljajte med dvema listoma peki papirja na velikost pekača.
  5. Odstranite zgornji peki papir, s spodnjim pa prenesite testo v pekač. Testo prebodite z vilico.
  6. Beljake stepite, dokler se ne začnejo strjevati, nato postopoma dodajajte sladkor in vaniljev sladkor, dokler ne dobite trdnega snega. Dodajte kislo smetano, jogurt, moko in naribano limonino lupinico ter vse skupaj nežno premešajte.
  7. Nadev enakomerno razporedite po testu v pekaču.
  8. Testo iz zamrzovalnika naribajte po nadevu.
  9. Pito pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 45 minut.
  10. Pečeno pito najprej ohladite na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku. Pred postrežbo posujte s sladkorjem v prahu.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Čokoladna pita, ki se kar stopi v ustih


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da skritega paradižnika na sliki ne boste našli v 10 sekundah
Naslednji članek5 nasvetov, zaradi katerih bodo orhideje vedno lepo cvetele