Ta pita ni samo okusna in enostavna za pripravo, ampak je prava poslastica za vse, ki imajo radi preproste, a bogate sladice.
Sestavine
Testo:
- 350 g moke
- 200 g margarine ali masla
- 100 g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 5 rumenjakov
Nadev:
- 5 beljakov
- 250 g sladkorja
- 3 vaniljevi sladkorji
- 2 kisli smetani
- 1 l jogurta
- 1 naribana limonina lupinica
- 5 žlic moke
Ostalo:
- Sladkor v prahu za posip
Postopek
- Zmešajte moko s pecilnim praškom. Na sredini naredite jamico, dodajte rumenjake, sladkor in margarino ali maslo sobne temperature. Umesite testo.
- Testo razdelite na dva enaka dela, oblikujte v krogli in ju zavijte v prozorno folijo. Enega postavite v hladilnik, drugega pa v zamrzovalnik za 1 uro.
- Pekač velikosti 20 x 35 cm namažite z maslom in posujte z moko.
- Kroglo iz hladilnika razvaljajte med dvema listoma peki papirja na velikost pekača.
- Odstranite zgornji peki papir, s spodnjim pa prenesite testo v pekač. Testo prebodite z vilico.
- Beljake stepite, dokler se ne začnejo strjevati, nato postopoma dodajajte sladkor in vaniljev sladkor, dokler ne dobite trdnega snega. Dodajte kislo smetano, jogurt, moko in naribano limonino lupinico ter vse skupaj nežno premešajte.
- Nadev enakomerno razporedite po testu v pekaču.
- Testo iz zamrzovalnika naribajte po nadevu.
- Pito pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 45 minut.
- Pečeno pito najprej ohladite na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku. Pred postrežbo posujte s sladkorjem v prahu.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Čokoladna pita, ki se kar stopi v ustih
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira